Invata sa fii simplu

Tutorial: Cum sa recuperezi fisierele de pe un stick plin de shorcut-uri fara antivirus

ajutor shorcut tutorial virusi 1447

In ziua de astazi flash driver-urile sunt cele mai utilizate dispozitive pentru a ne transfera fisierele pe diferite calculatoare, dar tocmai asta le face atat de vulnerabile si ni se intampla sa avem probleme cu virusii, mai precis cu shorcuturi. Daca intampini aceasta problema nu trebuie niciodata sa dai click pe acel shortcut, astfel calculatorul tau va avea de suferit. In acest tutorial iti voi arata cum sa elimini acest tip de virus. Deci, sa trecem la treaba:

Pasul 1: Conecteaza stickul sau cardul de memorie la calculator.
  Step 2:  Deschide command prompt apasand butonul windows  + R . Introdu comanda `cmd` in Run si apasa enter pentru a deschide  command prompt.

   Step 3:  Du-te la My computer si verifica locatia stickului, de cele mai multe ori aceasta este in G.
   Step 4: Pentru a elimina shortcuturile din acesta tasteaza ‘ attrib -h -r -s /s /d g:*.* ‘ in Command prompt. Nu uita sa inlocuiesti litera ` g ` cu litera corespunzatoare locatiei stickului/cardului tau de memorie (doar daca nu este in ‘ g’ ).

   Step 5: Apasa Enter.
   Step 6: Revino in My Computer si verifica ce ai acum pe card, daca totul a functionat bine trebuie sa apara din nou fisierele pe care le aveai inainte. Sterge toate shortcuturile si fisierele suspecte si fa un back-up in alta parte datelor de pe dispozitivul de memorie afectat si reseteaza-l dupa.

  Sfaturi pentru a-ti proteja dispozitivele portabile de virusi:

  • Updateaza mereu antivirusul
  • NU DESCHIDE NICIODATA SHORCUTURI SAU ALTE FISIERE CU EXTENSIA filename.lnk
  • Inainte sa deschizi un dispozitiv portabil trebuie neaparat sa il scanezi.

Lasa comentariile tale mai jos si spune-mi daca aceasta metoda te-a ajutat sau daca ai intampinat probleme atunci cand ai inceput sa o incerci.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2018-2022

Tutorialusor.ro