Invata sa fii simplu

Christian Gernemann si cea mai lunga distanta parcursa intr-o masina electrica, in Romania

baterie energie electrica istoric masina nou Romania Restart Energy români romania 1158
renault zoe

Ideea lui Christian Gernemann, un pilot profesionist german, a pornit din doua motive majore: in primul rand de a atinge un nou record mondial in ceea ce priveste distanta care poate fi parcursa cu o masina electrica si in al doilea rand acela de a „redescoperi Romania”, de a ne arata cat de frumoasa este tara noastra, lucruri pe care poate ca le-am uitat sau carora nu le oferim o atentia foarte mare. Obiectivul este de a parcurge 24.000 km si de a trece prin 2.950 de sate si orase pana la finalul acestei calatorii epice.

Aceasta aventura poarta numele de Electric Tour si este sustinuta de catre Restart Energy, din Timisoara. De aici si-a inceput calatoria pilotul german, in jurul Romaniei. In fiecare zi, acesta a parcurs cate 270 de kilometri si a poposit peste noapte in diferite locatii, de multe ori in locuintele oamenilor care s-au oferit sa il sustina.

Renault Zoe la Manastirea Mraconia
Renault Zoe la Manastirea Mraconia

Masina aleasa de catre Christian este un Renault Zoe, de mici dimensiuni dar foarte fiabila, lucru pe care l-a demonstrat inca de la inceput. Pe parcursul aceste distante este nevoie de aproximativ doua incarcari pe zi. Cei care il vor ajuta pe pilotul german in calatoria sa vor fi rasplatiti de catre Restart Energy cu diverse premii, in special daca se inscriu in concursul organizat cu aceasta ocazie, pe site-ul https://www.electrictour.ro. Premiile constau in special in gadgeturi, acumulatori sau energie gratis pentru un an.

Renault Zoe la Coloana Infinitului
Renault Zoe la Coloana Infinitului

Cum l-am intalnit eu

Pana acum o saptamana nici eu nu stiam, sincer sa va spun, despre acest proiect. Faptul ca am avut sansa sa il intalnesc pe Christian Gernemann a fost pur si simplu o simpla intamplare, fiind intr-o scurta mini-vacanta de weekend in localitate Dubova din judetul Mehedinti. Ceea ce l-a adus pe Christian in acea zona este peisajul superb al acelui golf al Dunarii dar si locatii istorice precum Capul lui Decebal. Eu am reusit sa il ajut mai mult din punct de vedere profesional, oferindu-i cateva secvente filmate cu drona in timp ce isi continua calatoria.

De-a lungul acestei perioade a calatoriei sale, care a inceput pe data de 6 Octombrie 2018, Christian a mers atat pe sosele cat si pe drumuri neasfaptate, de tara, si a reusit sa ajunga chiar si in sate in care nici in prezent nu exista curent electric. Pentru unul dintre aceste sate cei de la Restart Energy s-au oferit sa il electrifice, utilizand desigur solutii moderne bazate pe energie regenerabila. “Christian Gernemann ne va face o radiografie onestă a ţării noastre. Cu ce-l uimeşte, cu ce-l întristează. Iar la final, dintre acele sate în care nu a ajuns curentul electric, vom alege unul şi îl vom electrifica. Pentru că ne pasă” au spus cei de la Restart Energy.

drona capul decebal
Renault Zoe la Capul lui Decebal

Finalul celor 24.000 de kilometri parcursi va culmina cu o documentare despre fiecare loc pe care a reusit sa il viziteze si despre care va scrie cateva cuvinte: ce i-a placut, ce i-a displacut, ce l-a impresionat si diverse aspecte legate de oameni si locuri. Si voi puteti urmari fiecare loc prin care a trecut si prin care mai are de trecut Christian in acest link.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2018-2022

Tutorialusor.ro