Invata sa fii simplu

Avantajele instalarii unui sistem fotovoltaic la o locuinta

Casa si gradina tutorial 1415
sistem solar off grid

Pe masura ce rezervele de petrol, gaze naturale, carbuni ( mai pe scurt:  surse de energie conventionale), au inceput sa se imputineze, oamenii au inceput sa isi indrepte atentia spre alte surse de energie care sa poata fi utilizate fara a ne face griji ca se vor sfarsi, surse de energie regenerabile si nepoluante. Dintre cele descoperite si utilizate pana in prezent, energia solara se dovedeste a fi cea mai eficienta, avand posibilitatea de a o produce oricand, atata timp cat soarele straluceste pe cer.

Captarea energiei solare si tranformarea acesteia in energie electrica se face cu ajutorul sistemelor fotovoltaice, care pot fi de doua tipuri: sisteme on grid si sisteme off grid. Fiecare dintre acestea prezinta anumite avantaje dar si anumite dezavantaje, unul fata de celalalt.

  • Un sistem fotovoltaic on grid reprezinta un sistem care este legat direct la reteaua de transport a energiei electrice a furnizorului nostru. Astfel, nu mai este nevoie de spatii de stocare a energiei produse iar daca sistemul produce mai mult decat putem consuma noi, energia suplimentara va fi contorizata si va putea fi utilizata pe viitor. Acest lucru ne va ajuta sa avem costuri mai scazute la factura de energie electrica sau chiar sa actionam ca si furnizori de energie electrica.
  • Un sistem off grid reprezinta un sistem care este independent de reteaua de transport a energiei electrice, asadar este nevoie de un spatiu de stocare a energiei iar acestea va trebui sa fie consumata intr-o anumita perioada de timp. Datorita faptului ca este nevoie in plus si de acumulatori, costul total poate fi mai mare decat al unui sistem on grid desi aici nu mai este nevoie de acordul anumitor institutii, ca atunci cand este nevoie sa montam un contor si un invertor performarmant  pentru un sistem on grid.

Montarea unui sistem fotovoltaic nu este deloc grea, fiind nevoie doar de o echipa de specialisti in acest domeniu, Iar cei de la Green Seiro sunt printre cei mai buni, oferind servicii de calitate germana la preturi accesibile pentru orice tip de proiect, fie el pentru propria locuinta sau de o anvergura mai mare. Este intr-adevar nevoie de un buget ceva mai mare la inceput, pentru achizitionarea componentelor necesare insa un astfel de sistem poate opera chiar si pentru 30 de ani astfel ca economiille vor fi vizibile in timp. Este esentiala instalarea corespunzatoare a unui astfel de sistem pentru a ne asigura ca nu va fi afectat de niciun factor exterior dar si ca va capta lumina solara intr-un mod cat mai eficient, lucruri pe care specialistii de la Green Seiro le stiu foarte bine si pe care le aplica la fel de bine.

Fiind una dintre energiile viitorului, regenerabile si nepoluanta, un sistem fotovoltaic nu este o investitie deloc rea. Insa cel mai bine este sa-i lasati pe cei de la Green Seiro sa va ofere mai multe detalii.

2 Comments

  1. Se poate sa ma inscrieti pentru montaj panouri suventionate?

    1. Salut, Greenseiro participa la programul Casa Verde. Pentru a afla mai multe detalii te rugam sa iei legatura direct cu ei: http://greenseiro.ro/contact

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2018-2022

Tutorialusor.ro