Invata sa fii simplu

Wireless sau cu fir? Cum să îți alegi dispozitivele periferice

calculator tutorial 326

Tehnologia wireless, deja utilizată în extrem de multe aplicații și trecută de faza de a fi un concept nou, ne ajută să avem o viață mult mai simplă și mai ales mai ordonată, fără a mai avea nevoie de atât de multe fire, să ne încurcăm mereu în acestea când vrem să le conectăm și schimbăm la un calculator, un televizor sau orice alt dispozitiv. Pentru mulți, dispozitivele wireless au înlocuit cu succes dispozitivele cu fir și aceștia declara că nu s-ar mai întoarce niciodată la cele vechi. Există pe de altă parte și cei ce rămân adepți ai dispozitivelor cu fir, existând argumente solide ale acestor alegeri.

 Deși extrem de utilă, încă mai sunt atât de multe de descoperit și de îmbunătățit în ceea ce privește tehnologia wireless. În acest sens, în ceea ce privește dispozitivele de top de exemplu, dacă ar fi să alegem unul cu fir și unul wireless, cel cu fir ar câștigă fără drept de apel.

Fie că este vorba despre un sistem de gaming sau unul destinat anumitor aplicații, pentru muncă la birou, fără îndoială că oricine își dorește o configurație cât mai bună precum și dispozitive la fel de bune. De regulă sunt alese produse ce aparțin aceluiași producător, oferind în acest fel și un aspect mai plăcut. Iar în prezent, acest producători ne oferă atât dispozitive cu fir cât și wireless așadar, în alegerea celor mai bune trebuie să ținem cont, printre toate celelate, de două aspecte:

–          Prețul dispozitivului. De la un mouse sau tastatură la un set de căști sau un microfon, în cele mai multe cazuri, dispozitivele wireless sunt mai scumpe. Luând că în exemplul anterior același model de mouse, cel cu fir va fi mai ieftin deși ar avea aceleași specificații tehnice. Cam același lucru s-ar aplică dacă am compară o unitate PC cu un laptop.

–          Performanțele obținute. În cazul celor cu fir, chiar și ceva mai ieftin poate fi suficient însă dacă vrem ceva wireless care să aibă aceleași performanțe, vom avea nevoie de un buget mai mare. Însă da, se pot obține performanțe la fel de bune, poate chiar mai bune uneori nu doar datorită configurației unui dispozitiv dar și datorită faptului că nu am mai fi încurcați de fir și am putea mișcă un mouse sau o tastatură oriunde am dori pe un birou sau într-un spațiu de lucru.

–          Vorbim aici doar de dispozitivele wireless, foarte mult contează și autonomia. În asta, pe lângă dispozitivul în sine trebuie alese și baterii de calitate și este bine că acestea să fie schimbate regulat în special în cazul seturilor de gaming.  În concluzie, alegerea stă în preferințele fiecărei persoane dar și în bugetul pe care îl poate alocă unuia sau mai multor dispozitive.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2018-2022

Tutorialusor.ro