Invata sa fii simplu

Sisteme fotovoltaice pentru locuinta cu subventii de la stat

certificat energetic energie electrica investitii romania util 3515
panouri fotovoltaice casa verde

Acum este mult mai usor sa ne instalam un sistem fotovoltaic acasa cu ajutorul subventiei de pana la 20.000 de lei de la stat, care inseamna aproape 90% din valoarea totala a unei astfel de investitii. Aceasta reprezinta de altfel si o solutie moderna si eficienta de a ne produce energia electrica necesara consumului zilnic intr-o locuinta.

Numele programului este: “Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională” – actualizat la 12 martie 2019, care in 2019 a fost modificat astfel incat, beneficiarii isi pot instala si sisteme fotovoltaice on-grid complete.

Cea mai importanta parte a acestui program este accea ca toti cei care vor fi inscrisi in acest program vor putea livra energia electrica pe care nu o consuma in reteaua nationala si astfel o vor putea utiliza ulterior sau pot primi contravaloarea acesteia in bani. In acest fel, intr-o anumita perioada de timp investitia va putea fi amortizata si chiar mai mult de atat, un mic profit poate fi obtinut.

Ce trebuie sa faci pentru a accesa finanatarea?

Primul pas in acest sens este sa apelam la un instalator avizat de catre AFM (Administratia Fondului pentru Mediu) care sa se ocupe de instalarea si punerea in functiune a sistemului fotovoltaic.

Administrația Fondului pentru Mediu a prelungit sesiunea de înscriere în vederea validării instalatorilor în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională până la data de 05 aprilie 2019.

Înscrierea persoanelor fizice se va face la unul dintre instalatorii validaţi, lista acestora urmând a fi publicată pe site-ul instituției (www.afm.ro) înaintea demarării programului pentru persoanele fizice. Toate informațiile privind desfășurarea acestui program se publică pe site-ul www.afm.ro, la secțiunea Programe de finanțare – Sisteme fotovoltaice .

Printre firmele instalatoare care si-au depus dosarul de autorizare se numara si firma Green Seiro, o echipa de specialisti in acest domeniu, specializata in Germania care pot realiza proiecte moderne si complexe de sisteme fotovoltaice la cele mai inalte standarde de calitate, de la sisteme casnice si pana la parcuri fotovoltaice pentru furnizare de energie electrica direct in reteaua nationala.

Ce documente iti sunt necesare?

Pentru a putea aplica pentru instalarea unui sistem fotovoltaic prin intermediul acestui program este nevoie de urmatoarele documente:

 • Cerere de finantare tehnoredactata
 • Copia actului de indentitate
 • Extras al Cartii Funciare care sa nu fie mai vechi de 30 de zile
 • Rezultat pentru drept de proprietate
 • Dovezi ca nu exista restante la taxe si impozite

Ultimul pas pe care este nevoie sa il facem este de a obtine un acord de la furnizorul de energie electrica la care suntem abonati pentru a instala si lega la retea sistemul.

Conform informatiilor furnizate de catre presedintele AFM pot beneficia de aceste subventii pana la 35.000 de proprietari de imobile, un numar destul de mare. Este posibil ca pe parcus valoarea totala sa se mareasca si numarul celor care pot beneficia de aceste subventii sa fie si mai mare daca totul va decurge asa cum trebuie. Pentru mai multe informatii puteti accesa site-ul oficial al AFM dar si site-ul celor de la Green Seiro pentru a descoperi serviciile oferite de catre acestia.

8 Comments

 1. as dori sa beneficiez si eu de instalarea de panouri voltaice cu suventie de la stat Care sunt pasii de urmat si ce conditii.Sunt din jud neamt

  1. Pentru mai multe detalii va rugam sa lasati un email la adresa: contact@Greenseiro.ro

 2. Doresc un sistem

 3. Nu sunt conectat la rețeaua electrică,reprezintă un impediment acest lucru?

  1. Din pacate nu se pot monta panouri fotovoltaice subventionate de stat prin acest program. Doar pe buget propriu, un sistem cu stocare in acumulatori. Pentru mai multe detalii va rugam sa lasati un email la adresa: contact@Greenseiro.ro

   1. Mai sunt șanse pt acest proiect

    1. Va recomandam sa urmariti siteul celor de la http://www.afm.ro, iar pentru mai multe detalii va rugam sa lasati un email la adresa: contact@Greenseiro.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2018-2022

Tutorialusor.ro