Invata sa fii simplu

Sanatate din inima naturii cu cele mai bune produse de imunitate

recomandare sanatate 973

Am auzit din totdeauna de alternative naturiste de tratare a afectiunilor si mai putin invaziva pe termen lung decat pastilele, medicamantele care actioneaza pe loc si pe care le putem achizitiona din farmacii.

Astazi, m-am decis sa va vorbesc despre produse imunitate si remediile naturiste.

Imunitatea este starea de echilibru a organismelor multicelulare, care raspund in mod adecvat in caz de infectie sau boala. Totodata, sistemul imunitar presupune si toleranta crescuta astfel incat sa se evite reactiile alergice sau afectiunile autoimune.

Sistemul imunitar protejeaza organismul de afectiuni sau de corpuri straine ce pot pune sanatatea in pericol. Atunci cand functioneaza asa cum trebuie, sistemul imunitar identifica si apoi ataca virusurile, bacteriile, parazitii sau orice alte corpuri straine, reusind sa le diferentieze pe acestea de tesuturile sanatoase ale organismului.

Sunt mai multe remedii pentru a ne sporii sistemul imunitar si consider ca acestea le putem obtine folosind remedii naturiste.

Terapiile naturiste sunt un ansamblu de practici medicale care folosesc în mod memijlocit remedii provenite direct din natura, cum ar fi:

 • itoterapia (terapia cu ceaiuri, terapia cu plante aromatice – aromoterapia,
 • terapia cu uleiuri – oleoterapia,
 • terapia cu muguri de plante – gemoterapia ș.a.), 
 • apiterapiamineraloterapia (argiloterapia, terapia cu cenușă vegetală, terapia cu cărbune vegetal,etc.), 
 • terapia cu lipitori – hirudoterapia, zooterapia
 • terapia cu factori naturali (balneoterapia, talasoterapia, helioterapia, hidroterapiaș.a.), dietoterapia (oligoterapia, dieta cu suplimente nutritive, alimentația macrobiotică, alimentația vegetariană, posturile ș.a.), 
 • terapia energetică (acupunctura, moxibustia, auriculoterapia, scalpoterapia, bioenergoterapia, terapia prin biorezonanță, cosmoenergoterapia ș.a.) și psihoterapia (hipnoterapia, sacroterapia, sofrologia, biofeedback-ul, vizualizarea, meditația ș.a.).

Acestea sunt doar cateva alternative naturiste de a trata afectiunile cu care ne confruntam.

Sunt sigura ca de unele dintre ele nici nu ati auzit, iar unele iti sunt familiare, auzind de ele de la cunostinte sau poate chiar le-ai incercat.

Inca mai sunt persoane sceptice cand aud de folosirea alternativelor naturiste.

Majoritatea tratamentelor sub forma de pilule, pastille, tincturi sunt realizate din plante.

Nu cred ca ar face rau plantele, poate consumate doar in exces au in combinatie cu alti factori, stii tu… cititorule, la ce ma refer.

Sunt unii medici care se dezic de aceste terapii naturiste si considera ca doar iti ofera efectul de placebo.

Si eu am incercat aceasta alternativa naturista si in cazul meu chiar a dat roade.

Sunt genul de persoana care evita cat poate de mult sa ia pastille, deoarece doresc sa nu imi faca rau mai tarziu si in felul acesta in cazurile mai dureroase cand e nevoie sa iau pastille isi vor face efectul mult mai bine si mai repede.

Pentru a fi cat mai ferit de anumite boli, viroze, raceli, etc iti recomand sa folosesti produse care iti ajuta si intaresc imunitatea si anume folosirea de produse apicole provenite de la albine.

produse apicole

Este antiseptic, antimicotic si cicatrizant. Are urmatoarele beneficii:

 • formula  este realizata fara alcool si nu contine propileglicol sau alte substante toxice
 • solubil in apa, se asimileaza usor si repede, se poate administra atat copiilor mici cat si persoanelor cu varsta inaintate
 • nu pateaza si nu coloreaza dintii sau pielea
 • contine 60% polifenoli

Aceasta tinctura pastreaza calitatile si beneficiile propolisului, eliminand efectul iritant al alcoolului etilic. Dintre produsele naturale administrate pe cale orala, solutiile fara alcool sunt mult mai usor asimilate de catre organism, extractul putand fi administrat inclusiv copiilor si adultilor cu interdictie la alcool etilic.

Propolisul este considerat ‘’farmacia albinelor’’ si este un produs apicol obtinut in special din rasina mugurilor de plop,din florile pe care le cutreiera albinele in lung si-n lat, el fiind cunoscut si utilizat inca din antichitate. Renumitul istoric si naturalist Plinius cel Batran mentiona in lucrarea sa Naturalis Historia, ca tratamentele cu propolis si ceara sunt foarte eficiente pentru mentinerea sanatatii tractului respirator, a sistemului digestiv dar si a sittemului imunitar. Aristotel, unul dintre cei mai mari filozofi ai Greciei Antice recomanda propolisul si ceara pentru mentinerea sanatatii pielii.

Daca v-am facut curisosi, va rugam sa intrati pe site-ul lor si sa va bucurati de cea mai mare varietate de produse naturiste.

                                               Sanatate din Inima naturii!

Articol redactat de Alexandra Trusca.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2018-2022

Tutorialusor.ro