Invata sa fii simplu

Cel mai bun aparat de aer condiționat pentru living-ul tău

tutorial 405

Comparativ cu acum 15, 20 de ani, aparatele de aer condiționat au devenit mult mai accesibile dar și mult mai eficiente, atât în ceea ce privește răcirea cât și încălzirea aerului iar în prezent, aproape că nu există case și apartamente care să nu aibă cel puțin un astfel de sistem instalat.

 Pe cât de mulți sunt producătorii de aparate de aer condiționat acum, pe atât de diverse și modelele pe care le oferă. Astfel, putem găși pe piață atât aparate de uz casnic cât și de uz industrial, cea mai mare diferența fiind în ceea ce privește puterea, capacitatea acestora dar și consumul de energie pe care îl au. Sunt de asemenea și mai puțîn silențioase dat fiind faptul că prelucrează o cantitate mai mare de aer.

Într-o locuința vrem că fiecare echipament să fie la locul lui, să fie cât mai eficient și să ne ofere acces neîngrădit oricând am dori. Astfel, trebuie să alegem cu grijă locațiile în care să amplasăm un aparat de aer condiționat. Într-un living de exemplu, spațiul în care poate că luăm masă, ne petrecem timp în familie sau singuri, organizăm o petrecere sau poftim oaspeții când ne vizitează, este nevoie de o bună climatizare a aerului. În acest spațiu, alegerea unui aparat de aer condiționat trebuie făcută ținând cont de mai multe lucruri,  de la nivelul de lumina și astfel căldură produsă de razele soarelui care pătrunde în camera până la temperaturile medii pe timp de vara sau iarnă, unde contează și materialul din care sunt realizați pereții cât și cele de izolație.

 În cazul unei locuințe moderne vorbim cu siguranță de sisteme de încălzire în pardoseală astfel încât la nivelul podelei va fi mereu cald și plăcut pe timp rece iar prin faptul că vor fi folosite materiale precum parchetul, și vara va și la fel de plăcut. Așadar, ar fi nevoie de un aparat, cel puțin în ceea ce privește unitatea internă, care să poată suflă aerul într-un mod cât mai uniform, în tot volumul living-ului. Iar în funcție de mărimea acestuia, trebuie ales un aparat cu o capacitatea suficientă. Această se măsoară în BTU, o unitate menționată în descrierea fiecărui aparat de aer condiționat. Pentru multe persoane contează că unitatea internă să nu iasă în evidență, să poată fi integrată ușor într-un anumit decor și desigur, să nu facă foarte mult zgomot, preferabil chiar foarte puțin.

Astfel, este bine să se aleagă un model de aparat ceva mai modern, care să poată fi controlat chiar și remote, prin aplicații de pe smartphone sau prin alte metode.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2018-2022

Tutorialusor.ro