Invata sa fii simplu

Iata cum poti verifica gratuit istoricul unei masini

bmw istoric masina RAR 8165
Istoric-Vehicul-gratis-tutorialusor

De curând, cei de la Registrul Auto Român R.A. au lansat o aplicație foarte utilă pentru cei care vor să verifice gratuit istoricul unei mașini pe care doresc să o achiziționeze sau poate vor să știe istoricul mașinii proaspăt achiziționate.

Începând din luna martie, orice persoană care deţine sau intenţionează să achiziţioneze un vehicul poate verifica istoricul acestuia (condiţia fiind ca maşina să fi trecut cel puţin o dată pe la RAR), prin accesarea site-ului oficial al Registrului Auto Român www.rarom.ro.

Istoric vehicul RAR – cum se folosește?

Potrivit instrucțiunilor furnizate de către RAR în comunicatul de presă, acestea sunt etapele pe care trebuie să le parcurgă un utilizator pentru a afla istoricul unui anumit autoturism:

  1. Se accesează site-ul www.rarom.ro;
  2. Se selectează butonul „ISTORIC VEHICUL’;

    rar istoric masina gratis

  3. Se introduce o adresă de e-mail validă;
  4. Se confirmă adresa de e-mail;
  5. Se introduce numărul de identificare al vehiculului (seria de caroserie/șasiu);
  6. Se introduce codul de securitate primit prin e-mail;
  7. Se selectează butonul „VALIDEAZĂ’;
  8. Datele solicitate vor fi furnizate în câteva secunde.

Datele se obţin dacă solicitantul introduce în aplicaţia „ISTORIC VEHICUL” adresa de email şi numărul de identificare al vehiculului în cauză (seria de caroserie/şasiu). Aplicaţia va genera un cod de acces, îl va expedia pe adresa de email introdusă şi, după validarea lui, va furniza către aceeaşi adresă de email informaţiile pe care le-am considerat utile pentru deţinătorul sau viitorul deţinător al unui vehicul.

Datele generate sunt: activităţile derulate la RAR şi numărul de kilometri înregistraţi în bordul maşinii (kilometri regăsiţi în baza de date a RAR sau a staţiilor ITP autorizate), existenţa/valabilitatea cărţii de identitate a vehiculului, câteva date tehnice şi de identificare, gradul de poluare, valabilitatea ITP.

La ce trebuie sa fii atent atunci cand utilizezi aplicatia:

Atenţie! Datele oferite reflectă configuraţia vehiculului şi statutul acestuia şi sunt valabile la data interogării acestora în sistemul nostru informatic. Aceste date nu sunt destinate comercializării, iar folosirea aplicaţiei se supune unor termene şi condiţii, care sunt detaliate în momentul accesării aplicaţiei „ISTORIC VEHICUL”.

Dacă aplicaţia se accesează în mod abuziv, solicitantului îi va fi restricţionat accesul în consecinţă. Aplicaţia poate fi accesată şi de pe smartphone.

Aplicaţia reprezintă politica RAR de a sprijini cumpărătorul unui vehicul şi de a-l informa, pentru ca acesta să facă o achiziţie în cunoştinţă de cauză. Principalele beneficii pe care le-am identificat se referă la posibilitatea verificării în timp real a corectitudinii datelor cuprinse în documentele însoţitoare ale vehiculului, a valabilităţii ITP şi a succesiunii înregistrărilor valorilor odometrului, care ar trebui să fie sub forma unei creşteri continue. Orice punct de inflexiune ridică un semn de întrebare cu privire la posibila fraudare a kilometrajului real al unui autovehicul.

În viitor, se are în vedere extinderea domeniului informaţiilor pe care le ofera aplicatia, prin includerea şi a unor date referitoare la eventuale daune şi/sau reparaţii care interesează structura de rezistenţă a unui vehicul. Întrucât acestea sunt informaţii care nu ne aparţin, este posibil ca furnizarea lor să comporte anumite costuri.

un alt anunț făcut recent de RAR vizează mașinile cu volan pe dreapta. Posesorii acestor autoturisme trebuie să știe că, începând de pe 30 martie 2019, nu le vor mai putea înmatricula în România.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2018-2022

Tutorialusor.ro