Datorita tehnologiei in continua schimbare, dronele de astazi pot captura imagini cu adevarat spectaculoase, pe care sa le pretuiti pentru totdeauna. Cu toate acestea, exista anumite lucruri pe care trebuie sa le stiti inainte de a va gandi daca este bine sau nu sa alegeti astfel de servicii.

Ce este o drona?
Drona este pur si simplu o aeronava fara pilot. Aceste aeronave capteaza imaginea pot filma dintr-o perspectiva aeriana unica, oferind imagini si videoclipuri cinematografice de inalta calitate. Dronele devin tot mai mult un “must-have”, pentru a ajuta la capturarea momentelor de neuitat din viata voastra.

De ce sunt ideale pentru evenimentul tau?
Fie ca vorbim despre o nunta, o cerere in casatorie, sau orice alt eveniment important care iti poate trece prin mine, drona poate fi o optiune fantastica de luat in considerare, deoarece acestea pot fi folosite intr-o varietate de moduri. Spre exemplu, la o nunta o drona poate capta momentele cheie ale zilei – cum ar fi un schimb de priviri intre mireasa si mire, sau poate fotografia un grup mare de invitati. Un videoclip filmat cu drona poate dezvalui cu adevarat maretia unui loc si imprejurimile sale.

Lucrul cheie atunci cand va planificati fotografierea&filmarea evenimentului este sa alegeti impreuna cu cel care opereaza drona cu atentie momentele cand aceasta zboara. Spre exemplu se pot pozitiona toti oaspetii impreuna cu mireasa si mirele in centru, in timp ce drona se ridica in cer – toata lumea va aparea in cadru si va deveni mai mica si mai mica pe masura ce drona zboara.

Este costisitor sa inchiriezi o drona?
Preturile variaza, deci asigurati-va ca obtineti cateva cotatii, dar de obicei ar trebui sa platiti cel putin 100 de euro pentru a inchiria o drona. Preturile pot varia in functie de foarte multe aspecte cum ar fi: durata filmarii, rezolutia acesteia, numarul de poze dorite, etc. Va recomand sa cereti o oferta celor de la @Drona Vesela, au preturi foarte bune.

Cine controleaza drona la evenimentul tau?
Pilotul ( cel care opereaza drona de la sol cu ​​ajutorul telecomenzii acesteia) este responsabil pentru siguranta zborului. Exista reguli pe care operatorii de drona trebuie sa le urmeze pentru a se asigura ca toata lumea este la fel de sigura in timp ce drona zboara.
Cel mai bine este sa lasati dronele sa fie pilotate catre profesionisti – la urma urmei, sa inveti sa pilotezi o drona dureaza adesea sute de ore de practica. Dronele nu sunt jucarii.

Trebuie sa iei vremea in considerare?
Da. Merita mentionat ca dronele nu pot zbura in ploaie sau pe un vant puternic. Pilotul va va spune daca conditiile meteorologice nu sunt potrivite pentru zbor.

Sunt dronele zgomotoase?
Dronele nu sunt chiar asa de silentioase ca un fotograf cu aparatul foto care se strecoara printre invitati, deoarece acestea au motoare puternice care produc un zgomot destul de evident, dar care poate trece neobservat daca pilotul isi planifica cu grija traseul pe care il va urma.

Fotografiile si videoclipurile vor fi de inalta calitate?
Dronele moderne vin cu camere incorporate capabile sa filmeze cu rezolutii impresionante, cum ar fi cea 4K. Deasemena, fotografiile pot fi realizate si ele la rezolutii mari. Spre exemplu drona DJI Phantom 4 Advanced folosita de cei de la #Drona Vesela poate captura fotografii cu rezolutia de 20 de mpx, astfel toate detaliile se vor vedea surprinzator de clar.