Invata sa fii simplu

De ce sunt salvate imaginile in folderul DCIM?

DCIM digital camera folder imagini smartphone stocare tutorial 725
  Fiecare aparat de fotografiat digital – chiar si camera de pe telefonul tau – insistă asupra stocarii fotografiilor într-un folder numit DCIM

Dar ce-i cu denumirea asta? De ce nu s-a denumit doar ”Fotos”, sau de ce nu sunt memorate direct in directorul rădăcină?

   Lucrul acesta se intampla datorita unui standard international ”Eoni” stabilit în urmă cu mai bine de un deceniu; DCIM (adica ‘Digital Camera Image”) a devenit structura de directoare implicita pentru camerele digitale. 

   Acest standard are rolul de a va pastra imaginile intr-un mod organizat, putand sa le identificati rapid. Când puneți un card de memorie într-un aparat de fotografiat, camera imediat caută dosarul “DCIM“. 
   În cazul în care nu a găsit un astfel de folder, se creează unul. 
   De asemenea, unele programe de editare a imaginilor desktop sunt proiectate pentru a cauta in mod special pentru dosare cu denumirea “DCIM” de pe orice mediu introduse în calculator, astfel se economisește timp în scanarea dispozitivelor de stacare și elimina posibilitatea ca software-ul sa importe imagini care nu au fost facute de camera.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2018-2022

Tutorialusor.ro