Invata sa fii simplu

Bijuterii pentru nunta de argint: ce inele sunt recomandate

Uncategorized 4952

Casatoria, sub toate formele si riturile sale, reprezinta intotdeauna unirea spirituala a unui cuplu. Este, de asemenea, celebrarea intalnirii a doua suflete si inceputul unei calatorii, o cale a vietii in care fiecare pas marcheaza un nou punct de reper. Fiecare an petrecut impreuna este intotdeauna un motiv de bucurie, iar aniversarea este, din acest motiv, prilejul de a ne aminti ce drum lung am parcurs impreuna, pe baza promisiunii pe care sotii au facut-o cu multi ani inainte. Cu toate acestea, unele aniversari sunt, fara indoiala, mai semnificative decat altele: anivresarea de douazeci si cinci sau cincizeci de ani sunt obiective admirabile pentru toate cuplurile care au atins o astfel de celebrare, nu fara efort, si din acest motiv, de secole, aceste evenimente au fost sarbatorite, in mod traditional, intr-un mod special. In special, incepand din 1922, alte aniversari au fost recunoscute ca fiind mai importante, datorita interventiei scriitoarei Emily Post, care a decis sa atribuie etichete in societate, in afaceri, in politica si in meidul casnic. Cand a venit vorba despre casnicie, primul obiectiv real si mare in constiinta populara este nunta de argint, care are loc cu ocazia celor douazeci si cinci de ani de casatorie. Nu exista o modalitate mai buna de a sarbatori o nunta de un sfert de secol decat prin oferirea unei bijuterii. Cuvantul „argint”, de fapt, nu este rezultatul unei alegeri aleatorii: asa cum se stie deja, moda, istoria si traditia leaga aproape indisolubil aceasta circumstanta de operele maestrilor bijutieri.

Nunta de argint: o poveste europeana!

Exista doua povesti diferite despre originile acestei aniversari si de ce au fost numite nunti de argint. Cea mai cunoscuta se refera la o poveste din anul 1000, scrisa de un calugar benedictin din Cluny, Franta. Conform celor relatate in aceasta lucrare, totul a inceput datorita ducelui Francilor, Hugues Capet, conte de Paris, ulterior incoronat suveran al Regatului Frantei. El, care s-a deplasat in suburbiile pariziene pentru a vizita mostenirea primita de la unchiul sau, a gasit doi slujitori in varsta, un barbat si o femeie, amandoi celibatari, care s-au ocupat cu credinta de acele meleaguri de o viata. Contele, admirat de darnicia ta sa, i-a facut femeii o propunere pentru a-i multumi pentru serviciile sale prelungite: el i-ar fi dat o zestre (adica ferma unde lucrase atatia ani) si un sot, in persoana acelui servitor (daca ar fi consimtit), pentru ca in sfarsit sa se poata casatori. Servitorul a fost si el de acord, insa ambii au fost uimiti de acesta propunere, mai ales ca acum amandoi aveau „par argintiu”. Hugues Capet, ca sa sigileze unirea dintre slujitori, le-a dat unul dintre inelele sale de argint, acoperit cu pietre pretioase, pentru ca slujitorul sa-l poata da miresei sale ca verigheta. Povestea a devenit celebra in toata Franta si, potrivit acestei traditii, argintul parului si credinta au facut din acest metal simbolul unei casnicii mature.

Mai putin cunoscuta, dar la fel de semnificativa, este traditia care vine din Germania, potrivit careia, cu ocazia celui de-al douazeci si cincilea an de casatorie, mireasa obisnuia sa poarte pe cap (sau, conform versiunilor, i se dadea in timpul sarbatorilor) o coroana de argint pentru a-si intampina oaspetii in aceasta zi festiva.

Douazeci si cinci de ani: cand sunt obligatorii inelele

Dupa cum s-a inteles deja, nu numai traditia, ci si ceea ce reprezinta, ne indeamna sa sarbatorim cu demnitate aceasta aniversare, precum si sa o sigilam cu un simbol, o bijuterie mai precis, care poate depune marturie pentru marele obiectiv atins de cuplu. In ceea ce priveste alegerea metalului, traditia pare sa impuna, asa cum este usor de dedus, alegerea argintului; cu toate acestea, nimic nu impiedica achizitionarea unui aur alb pretios. Nu este recomandat aurul galben, un metal asociat in mod traditional cu casatoria, precum si un simbol al aniversarii de cincizeci de ani. In ceea ce priveste totusi tipul de bijuterie pentru aceasta ocazie, interesul se indreapta fata de inele si verighete, astfel incat se poate spune ca darul este o evocare a uniunii casatoriei pe care urmeaza sa o sarbatorim. Va recomandam sa achiztionati inele de pe site-ul https://www.hypnotica.ro/inele.

Avand in vedere aceasta premisa, este posibil sa faceti mai multe alegeri, unele dintre ele fiind si destul de evidente: o optiune cu siguranta larg raspandita este achizitionarea unei noi perechi de verighete, de data aceasta din argint, pentru a fi purtata intotdeauna pe degetul inelar stang, alaturi de verighetele de aur. Puteti alege si un altfel de inel, precum un inel cu simbolul eternitatii, sau cu rubine sau smaralde. O alegere neobisnuita, dar totusi eficienta este sa oferiti cadou o bratara: simbolismul care dateaza din Grecia Antica, reprezentand uniunea intima a doua persoane – un cerc care uneste. Printre cele mai potrivite modele pentru aceasta aniversare sunt, cu siguranta, bratarile tenis sau bratarile cu charmuri.

Pentru a gasi bijuteria potrivita pentru a celebra nunta de argint, va asteptam pe site-ul magaiznului hypnotica.ro!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2018-2022

Tutorialusor.ro