Invata sa fii simplu

Ține cont de câteva sfaturi atunci când mergi la munte

distractie recomandare turist tutorial 520
excursie munte

Fie vara, fie iarnă, o excursie la munte pare la fel de frumoasă și palpitantă. Pădurile de conifere și peisajele par la fel de frumoase și atunci când sunt verzi dar și când sunt acoperite de zăpadă albă. Iar pentru că o astfel de aventură să fie cât mai memorabilă iar noi să fim cât mai în siguranță, este bine să ne asigurăm că facem toate pregătirile necesare.

Avem nevoie în primul rând de haine diversificate, atât mai subțiri cât și mai groase. Asta contează desigur și de anotimp. Dacă vorbim de vara, aici trebuie să alegem câte ceva din fiecare pentru că nu știm niciodată când va începe o ploaie sau va bate vântul și se va face destul de răcoare. Este cu atât mai util dacă ieșim cu cortul sau la diverse drumeții sau cățărări, departe de cabană sau stațiunea în care ne-am caza. Hainele, și subțiri și groase, trebuie să fie totodată și cât mai confortabile și elastice, flexibile, să ne permită să ne mișcăm în voie, fiind vorba în unele cazuri de traversarea de teren accidentat poate.

Pe lângă haine nu strică să avem și câteva paturi, pentru a ne înveli sau pe care să ne așezăm. Dacă ieșim, așa cum am zis mai sus, cu cortul, în drumeții sau și cu mașină departe de orice așezări unde să ne putem adăposti, este bine să avem la noi și suficiente alimente și băuturi. Pe timp de vara nu ne-am putea confruntă decât cu furtuni de apă și vânt însă iarnă este și mai dificil. Să rămânem cu mașină blocați în zăpadă poate fi un dezastru. Trebuie să ne asigurăm că rezervorul mașinii este suficient de plin astfel încât să putem menține și o temperatura constanța în interior dar și să putem conduce până la cele mai apropiate locuri sigure. Un alt element important este un sistem de navigație bun.

De la un GPS pentru mașină până la o aplicație de încredere pe telefon, pentru că, în lipsa mașinii, un telefon are oricine iar o aplicație GPS și hărți ale unei regiuni pot fi găsite pe multe site-uri. În acest fel scad șansele de a ne rătăci, putem cere mai ușor ajutor și putem să le oferim alților indicații mai exacte.

Spre deosebire de câmpie, unele zone de munte sunt chiar întortocheate și astfel poate fi o aventură chiar și să găsim o anumită pensiune, dacă mergem acolo pentru prima dată. Pe lângă acestea, există și multe alte aspecte de care trebuie să ținem cont, în funcție de zona în care mergem, ce vrem să facem, de anotimp și așa mai departe.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2018-2022

Tutorialusor.ro