Invata sa fii simplu

Obține o bună protecție a datelor de pe calculator și smartphone

laptop recomandare securitate smartphone 337

Calculatorul și smartphone-ul reprezintă dispozitive pe care mulți dintre noi le utilizăm aproape zilnic, în atât de multe scopuri. Pe lângă cele personale, unele persoane dispun și de altele suplimentare, oferite de firmele pentru care lucrează pentru a-și desfășura pe acestea sarcinile atribuite. În ambele cazuri, fiecare persoană are anumite documente, informațîi, aspecte, pe care dorește să le păstreze private și astfel, are nevoie de soluțîi cât mai eficiente prin care să poată face asta.

Și dacă vorbim despre un sistem PC și dacă vorbim despre un laptop, există persoane ce ar putea naviga pe dispozitivele personale dacă le permitem sau atunci când nu suntem în preajma. Dacă dorim să evităm asta, mai ales atunci  când ne aflăm la locul de muncă, cea mai bună varianta este alegerea unei parole care să elimine accesul altei persoane decât a celei ce o cunoaște la acel dispozitiv. Acesta este cel mai simplu mod de a proteja un calculator dar și un smartphone și de asemenea și una dintre cele mai vechi metode. În cazul tehnologiilor moderne, atât la calculatoare cât și la telefoane, pe lângă simplă setare a unei parole ne mai sunt aduse și alte sisteme de securitate precum recunoașterea facială, scanarea retinei sau a amprentei. Prin acestea, se permite doar accesul persoanei ce se potrivește parametrilor înregistrați.

De asemenea, o altă modalitate prin care alte persoane sau entități nedorite ar putea pătrunde în dispozitivul nostru este cea online sau prin intermediul aplicațiilor pe care le instalăm, copiem sau descărcăm. Virușii pot produce daune foarte mari unui calculator sau smartphone și de asemenea pot conține și alte programe ascunse care să îi ofere altcuiva acces la dispozitivul nostru. Pentru a evita astfel de probleme și în consecință pierderea de informații și documente importante, una dintre cele mai uzuale și comune soluții este instalarea unui program antivirus.  Desigur, pentru rezultate cât mai bune, se recomandă obținerea unui astfel de program cu licență plătită, care să ofere toate avantajele necesare. O altă metodă prin care ceva important poate fi protejat este prin realizarea de arhive și setarea de parole la acestea. Acea parolă va fi cerută atunci când un fișier va fi dezarhivat. În acest fel, că și mai sus, doar cei ce vor cunoaște parolă vor avea acces la conținut. Sau putem pur și simplu să realizăm o protecție cu parolă a unui director, folder, fișier, fără a fi nevoie să îl arhivam.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2018-2022

Tutorialusor.ro