Invata sa fii simplu

Lucruri care iți “ucid” mintea

ajutor creier minte nou reusita 772

Iata 8 Lucruri care iți “ucid” mintea:

1. Declarația “Acest lucru este plictisitor”

Aceasta frază ucide curiozitatea care este una dintre cele mai importante stimulente al interesului cognitiv. Ceea ce azi pare inutil, mâine ar putea deveni o ușă deschisă pentru noi oportunitați.

2. Monotonia consumului de informații


De exemplu, citirea acelorași tipuri de știri, forumuri, aceiași autori, vizionarea acelorasi programe, comunicarea cu aceiași oameni, etc. Mariți cercul de interese, nu stagnați.

3. Găsirea căilor ușoare

Nu ne place sa ne deranjam – pacat. Situatiile complexe necesită atenție maximă, prin urmare, exista posibilitatea de a dezvolta capacitățile creierului.

4. Lipsa de ambitie
Dacă va convingeți că „am obținut cele mai bune rezultate”, dezvoltarea se va opri automat. Evitați această capcană a gândirii. Mergeți mai departe, dorind mai mult.

5. Lipsa de intrebari

De indată ce va opriți din a intreba “de ce”, sunteți in pericol de a cadea intr-o rutina. Intreabați, „de ce” si „pentru ce”. Cel care se supune imprudent circumstantelor, mai devreme sau mai tarziu, devine limitat.

6. Lipsa de rezistență

Nu este bine sa fiți inconjurat de oameni care sunt de acord cu dumneavoastra intotdeauna. Aceasta atmosfera poate fi utila pentru stima de sine si liniștea sufletească, dar nu si pentru dezvoltarea mentală. Intr-o disputa se naste adevărul, iar varietatea de contradicții nu vă lasă să vă plictisiți.

7. Refuzul la pretenții

Se întamplă ca suferind o nereușita, sa nu va permiteți sa visați la mai mult. Treceți peste frică, pentru ca altfel eșecul va ramane cu dumneavoastră. Dorințele mici reprezintă victorii mici, ele nu aduc satisfacții.

8. Lipsa idolilor

Deseori nu putem determina pentru propria persoana scara noastra de imbunatațire. Este usor de facut, concentrandu-vă asupra altor persoane. Cineva citește mult, cineva este erudit, cineva este captivat de idei – aproape în fiecare persoană putem gasi o caracteristică specială, care este demnă de respectat și la care se poate aspira.


Totul este la alegerea ta: tu decizi dacă vei merge pe calea succesului sau, din contră, pe drumul rătăcirii.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2018-2022

Tutorialusor.ro