Invata sa fii simplu

Diversitate in gradina cu pomi fructiferi de calitate

Casa si gradina Uncategorized 1414
cais-carmela

Locuind la tara inca de cand m-am nascut, stiu cum sa ai grija de o locuinta, cum sa plantezi si sa recoltezi fructe, legume si chiar si flori. Parintilor mei le-a placut intotdeauna sa avem o curte si o gradina frumoase si pline de viata asa ca inca din primele zile ale primaverii erau demarate adevarate proiecte despre ce si cum vom planta intr-un anumit loc.

Daca gradina era ocupata de legume si pe ambele margini de pomi fructiferi, curtea era destinata florilor dar si anumitor tipuri de pomi fructiferi si ornamentali. Desi acum mai bine de 10 ani astfel de lucruri nu erau chiar atat de comune si de des intalnite la noi in zona, am reusit sa amenajam ceva destul de frumos. Desigur ca eu nu lipseam de la nicio astfel de activitate atunci cand eram acasa. Acum am crescut insa pasiunea pentru pomii fructiferi mai ales, a ramas.

Scopul unui pom fructifer este acela de a ne oferi materia prima pentru diverse delicatese, de la gemuri si dulceturi pana la diverse bauturi traditionale. Astfel, este important sa stii cum sa ai grija de un anumit tip de pom fructifer, daca poate fi plantat si crescut in zona in care te afli, cand trebuie rarita coroana si cultivate fructele. Exista multi daunatori care ii pot face rau unui pom fructifer dat pentru fiecare problema existenta sunt pregatit.

O data plantat, un pom poate avea o durata de viata foarte mare insa mereu exista loc si pentru mai mult, mai ales ca in urma cu cativa ani mi-am amenajat o parte din gradina ca si livada si am cumparat cativa pomi fructiferi din magazinul online Jardina.eu unde puteti gasi si voi sortimente selecte de pomi fructiferi dar si trandafiri engezesti, foarte frumosi, parfumati si usor de intretinut, ca si pomii de altfel.  M-am concentrat in special pe visini, ciresi si caisi, din care ies compoturi si gemuri super delicioase dar si traditionala visinata.

Pentru rezultate cat mai bune in ceea ce priveste calitate fructelor, am ales pomi fructiferi altoiti, care fac fructe mai mari, mai gustoase si mai rezistente la diverse conditii. Totodata, acestia au si un aspect frumos, coroane care cresc uniform si care sunt usor de aranjat. Mai mult, primavara cand infloresc, livada roieste cu zumzetul albinelor si acopera toata curtea si gradina cu mirosuri placute de flori. Preferatii mei sunt ciresii Lapins, care fac cirese mari si foarte gustoase. Nu este nevoie sa va faceti griji nici in ceea ce priveste pretul pomilor pentru ca acestea sunt foarte accesibile, chiar si mai putin de 10Euro. Asadar, daca si voi aveti planuri de a va reamenja curtea sau gradina, magazinul Jardina.eu este o alegere foarte buna.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2018-2022

Tutorialusor.ro