Invata sa fii simplu

De ce să ținem cont în cumpărarea primei mașini?

tutorial 453

Prima mașină, fie că este una nou nouță sau una second hand, reprezintă un pas și o achiziție importante pentru orice persoană. O dată cu asta, apar și noi responsabilități, în special pe stradă, în timp ce o vom conduce. Însă un cât mai bun comportament pe șosea este oferit nu numai de către conducătorul auto ci și de către mașină și astfel, această trebuie aleasă cu grijă.

Cea mai mare piedică în alegerea mașinii dorite pentru multe persoane este bugetul ce poate fi alocat. În cele mai multe cazuri, oamenii apelează la împrumuturi pentru a-și permite mașină dorită sau cel puțin una cât mai bună. Astfel, chiar și în cazul tinerilor, este mai bine să nu ne grăbim ci mai degrabă să adunăm cât mai mulți bani. Oferte speciale și oportunități pot apărea mereu, de cele mai multe ori chiar după ce facem o anumită achiziție și cu siguranță ne simțim un pic dezamăgiți că nu am reușit să prindem și noi o astfel de oferta. Și chiar dacă vrem ceva rapid, este important să alegem locurile potrivite din care să facem împrumuturile necesare. Fiind prima mașină, putem spune că nu am avea atât de multă experiență. De aceea, este bine să apelăm la o persoană care deține una la fel sau asemănătoare astfel încât să ne putem obișnui puțin cu ea, să ne dăm seama dacă se potrivește stilului nostru dar și nevoilor noastre.

Nu avem ce spune în cazul unei mașini noi însă în ceea ce privește o mașînă second-hand, cumpărată chiar și de la o persoană cunoscută, trebuie să acordăm o mare atenție oricărui detaliu, de la aspect și până la funcționare. Fiecare piesă importantă trebuie verificată. Este cu atât mai bine dacă vânzătorul ne poate oferi documente care să ateste că anumite schimburi și reparații au fost făcute. Este indicat de fiecare dată să luăm cu noi o persoană cu experiență, un mecanic, care să poată observă atent mașînă atunci când stă pe loc dar și când este în mișcare.

Chiar și dacă ar fi vorba despre modele cu care nu a lucrat doarte mult sau deloc, cineva cu experiență va ști dacă ceva este în neregulă. În alegerea unei mașini trebuie să ținem cont și de costuri, de la taxe și consumul de conbustibil și uleiuri până la ce preț ar putea avea piesele de schimb și cât de rapid le-am putea găși. Nu are niciun rost să ne cumpărăm o mașină scumpă sau rară dacă nu dispunem și de bugetul necesar pentru a o întreține într-un mod corespunzător.

Trebuie luate în calcul astfel numeroase aspecte în alegerea unei prime mașini iar cel mai bine este a cerem sfatul cât mai multor persoane cu experiență.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2018-2022

Tutorialusor.ro