Invata sa fii simplu

De ce sa achizitionezi tevi si fitinguri PVC?

Uncategorized 1819

PVC-ul este unul dintre cele mai utilizate materiale, acest material fiind utilizat in special in crearea de instalatii de apa si incalzire. Avantajele oferite de catre acest material face ca tevile si fitingurile din PVC sa fie alegerea corecta atunci cand ai de realizat un sistem de incalzire sau de apa potabila. Inainte de a prezenta care sunt aceste avantaje trebuie sa precizez ce este PVC-ul. Sunt sigur ca foarte multi dintre noi au auzit cel putin o data despre acest cuvant insa sunt foarte putine persoane care stiu ce inseamna acest termen.

Acestea fiind zise, haideti sa aflam impreuna ce inseamna PVC dupa care sa aflam care sunt motivele pentru care acest material este atat de utilizat in crearea de sisteme de incalzire sau in crearea diferitelor instalatii. PVC-ul sau policlorura de vinil este un material rezultat din polimerizarea clorurii de vinil la scara industriala prin unul dintre cele 3 procedee cunoscute:

– Polimerizarea in emulsie;

– Polimerizarea in suspensie;

– Polimerizarea in vrac; In industrie se foloseste doua tipuri de PVC si anume, policlorura moale care este obtinuta prin adaos de plastifianti si, PVC dur. Avantajele ofeirte de catre utilizarea tevilor si fitingurilor din PVC sunt urmatoarele:

– Au un nivel de etansietate foarte ridicat. Din acest motiv tevile si fitingurile din PVC sunt recomandarea tuturor specialistilor atunci cand vine vorba despre tipul de tevi si fitinguri ce trebuie cumprate pentru a putea realiza un sistem de apa, fie ca este vorba despre apa potabila sau nu.

– Prezinta o rezistenta foarte buna la tractiune si compresiune.

– Tevile si fitingurile din PVC sunt extrem de rezistente, fie ca este vorba despre rezistenta la coroziune sau despre rezistenta la socuri mecanice.

– Iin cazul in care sunt utilizate corect, tevile si fitingurile din PVC au o durata de viata de cel putin 50 ani, perioada mai mult decat acceptabila din punctul meu de vedere.

– Este un material care datorita greutatii reduse este manevrat, depozitat si transportat foarte usor.

– Cu toate ca nu ar trebui sa achizitionam in functie de criteriul financiar trebuie sa recunoastem ca majoritatea dintre noi se uita la pret inainte de a decide daca achizitioneaza sau nu respectivul produs. Acelasi principiu este valabil si in cazul in care se doreste achizitionarea unor tevi si fitinguri PVC. Spre deosebire de alte tipuri de tevi si fitinguri, cele confectionate din PVC au un pret de comercializare mic motiv pentru care sunt alegerea perfecta pentru foarte multe persoane care doresc construirea unui sistem de incalzire sau de instalatii.

– Este un material ecologic, motiv pentru care sunt alegerea perfecta pentru sistemele de apa potabila. – Este un material impermeabil.

– Tevile din PVC prezinta un nivel de flexibilitate foarte bun motiv pentru care acestea pot fi instalate intr-un timp foarte scurt si fara prea multe eforturi fizice.

– Instalarea acestui tip de teava sau fiting nu presupune o activitate complexa motiv pentru care nici pretul pe care trebuie sa il platesti pentru manopera nu este unul mare.

– Acest tip de teava nu necesita o intretinere speciala. – Tevile si fitingurile din PVC sunt comercializate intr-o gama foarte variata de dimensiuni. Avand in vedere toate informatiile prezentate in cadrul acestui articol este clar ca tevile si fitingurile din PVC reprezinta una dintre cele mai bune alegeri pe care le poti face atunci cand doresti construirea unei instalatii sanitare sau de incalzire sigure si la un pret foarte bun.

Fie ca doresti achizitionarea unor tevi si fitinguri din PVC sau oricare alta piesa necesara pentru construirea sau repararea unui sistem de incalzire sau sanitar, magazinul online incalzire – sanitare.ro este din punctul meu de vedere cea mai buna alegere pe care o poti face. Varietatea mare de produse, onorarea comenzilor in cel mai scurt timp dar si seriozitatea de care dau dovada angajatii acestui magazin online sunt doar cateva dintre motivele pentru care eu reomand acest magazin online.

In concluzie, avand in vedere avantajele oferite de catre achizitionarea si utilizarea tevilor si fitingurilor din PVC este limpede din punctul meu de vedere ca acest model de teava este alegerea corecta pe care trebuie sa o faci in cazul in care iti doresti un sistem de incalzire sau sanitar de cea mai buna calitate si la un pret foarte mic in comparatie cu avantajele oferite.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2018-2022

Tutorialusor.ro