Invata sa fii simplu

Cum sa ii incurajati pe cei mici sa deseneze cu ajutorul unor table de desenat

parinti 836
tabla de desenat

Desenul este o activitate care nu este intotdeauna acceptata de toti copiii, iar motivatiile care ii imping in general sa nu iubeasca aceasta activitate se refera adesea la sfera emotionala. Desenul, daca ne gandim la el, este prima actiune pe care copilul o realizeaza si care lasa un semn clar vizibil, o urma reala. Aceasta inseamna ca daca urma ramasa, pentru copil, nu pare a fi frumoasa sau acceptabila, ea nu va mai fi repetata de buna voie pentru ca, uneori apare frustrarea. Activitatea de desen a copiilor este una dintre primele actiuni care, in opinia lor, poate fi judecata si care continua sa fie vazuta si analizata chiar si atunci cand acestea actiunea sa incheiat deja. De aceea, desenul reprezinta un lucru esential in dezvoltarea normala a copiilor. Acesta este motivul pentru care copiii, in special cei mai nesiguri si cei mai sensibili, sunt putin reticenti in abordarea activitatii de desen. Unele din cele mai bune instrumente pe care le putem folosi in aceasta activitate il reprezinta table de desenat. Astfel de produse pot fi gasite la magazinul nebunici.ro, magazinul dedicat copilului dvs. Produsele disponibile sunt de calitate si adaptate oricarei varste si necesitati. Sunt disponibile table pentru cei mai micuti cu desene si culori atractive, table mobile pe care le puteti amplasa in orice incapere sau table de perete. Totul depinde de dvs. Si, desigur, de prefrintele micutului. Cum spuneam desenul este o activitate importanta in dezvoltarea emotionala.

Cum puteti ajuta copilul in aceasta activitate

Motivatia este esentiala pentru copil in sensul de a intreprinde anumite activitati si actiuni. Acelasi lucru este valabil si pentru desen, unde cel mai important lucru este, clar, motivatia. Deci, care ar putea fi motivele ce ar putea stimula dorinta de a desena la copii? Cu siguranta nu continutul care, dimpotriva, ar putea crea o anxietate vis a vis de performanta pentru ei. Cu toate acestea, motivul ar putea fi placerea senzoriala a gestului in sine. Desenul, mai presus de toate, trebuie sa fie experimentat ca o activitate placuta si jucausa. Prima placere pe care o experimentati in actul de desen este placerea gestului. Sa ne concentram asupra asta! Propunem activitati care au ca obiectiv principal experimentarea gestului de a desena folosind diverse materiale si stimularea diferitelor senzatii: culori, creta colorata, markeri, creioane, acuarele. Utilizati cat mai mult material posibil, care ofera copilului gustul si bucuria de a-si experimenta gestul cu materiale tot mai diferite. Tabala de deseant este, de asemenea, esentiala pentru ca “greseala” se poate sterge fara a lasa urme permanente.

O alta motivatie valabila pentru copil este, ca intotdeauna, “a face impreuna”. Scapati de continut si dati valoare gestului! Pregatiti o masa de lucru sau tabla de desenat, culori, foi, toate impreuna pentru dupa-amiaza dvs. alaturi de cel mic. Acordati valoare operei sale de arta (probabil abstracta). Aratati ca o apreciati foarte mult si poate, acolo unde este posibil, sa o si inramati pentru a-i da incredere copilului ca lucrarea sa valoreaza ceva. In acest fel, chiar si cel mai nesigur copil se va simti apreciat pentru ceea ce face, indiferent de continutul sau.

In acest moment, de ce nu profitati de vacanta de vara care are legatura cu desenele pentru copii pe tabla de scris, pe carton sau pe alte materiale care pot fi folosite ca decor pentru copac sau pentru felicitari pentru rude? Ele ar putea deveni, de asemenea, cadouri reale. Pentru copil va avea o valoare emotionala foarte puternica sa vada ca desenele lor sunt atat de apreciate incat devin un adevarat dar.

Copilul invata numai prin experienta si experimenteaza ceea ce ii place. Daca dvs. ii creeati toate praghiile, copilul va fi indragostit de aceasta activitate care ii va asigura o dezvoltare emotionala normala. Activitatea grafica a unei persoane se manifesta in principal prin desen, o expresie autentica si originala a adultilor si a copiilor. Copiii nostri nu sunt intotdeauna adusi sau interesati de aceasta arta, probabil pentru ca nu sunt incurajati suficient. Dar daca vrem sa ajutam copiii sa deseneze atunci cand se lupta sa ia creionul sau creta in mainile lor, este important sa urmam abordarile si regulile de mai sus si sa le oferim materialele ideale precum cele de la nebunici.ro.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2018-2022

Tutorialusor.ro