Invata sa fii simplu

Cand sa apelam la serviciile cabinetului Psihocab

util 519
Psychologist listening to her patient
femeie psiholog

Sunteti dispus sa porniti pe o cale psihoterapeutica? Nu lipsesc motivatia, nici macar resursele energetice si economice, dar nu stiti cum sa cautati, sa gasiti si sa alegeti psihologul care va poate oferi terapia adecvata. Gasirea psihologului potrivit necesita angajament si intuitie. Dar merita!

Psiholog barbat sau femeie?

Este o problema importanta. Adesea, oamenii stiu intuitiv daca prefera sa lucreze cu un barbat sau o femeie psiholog. Acest tip de alegere are legatura cu istoricul copilariei, in special cu parintii. Este o alegere importanta care merita timp pentru a reflecta asupra acesteia. Daca doriti sa mergeti al un psiholog femeie, va recomandam pe Florentina Matreata. Veti gasi un numar impresionat de servicii la cabinetul sau. Puteti citi mai multe informatii pe https://www.psihocab.ro/.

Abordarea teoretica

In general, cei care cauta un psiholog nu au nici cea mai mica idee despre diferentele dintre tipurile de abordari de psihoterapie disponibile. Exista multe abordari. Cei care simt ca comportamentul lor este ghidat de motive inconstiente si care doresc sa-si clarifice istoria evolutiva, ar putea fi interesati de o abordare psihodinamica, psihanalitica sau analitico-tranzactionala. Cei care nu cred in inconstient, dar sunt interesati sa-si schimbe modul de gandire pot fi interesati de abordarea cognitivista.

Oamenii care nu doresc sa exploreze trecutul, ci doresc pur si simplu sa-si schimbe comportamentul aici si acum, pot fi interesati de abordarile comportamentale sau strategice. Cei care simt ca vor sa lucreze la nivelul emotiilor fara a conceptualiza excesiv, pot fi atrasi de abordarea Gestalt. Cei care intentioneaza sa lucreze la nivelul familiei si nu numai individual, pot avea nevoie de o abordare sistemico-relationala.
Daca nu aveti idee de ce fel de abordare aveti nevoie, sfatul nostru este sa discutati direct cu psihoterapeutul pentru a vedea daca abordarea lui rezoneaza cu nevoile dvs.

Costurile

Nu va staftuim sa faceti economi cand este vroba despre costurile unei psihoterapii. Asta deoarece avantajele pe care le aduce au o valoare economica pe termen lung. Multe alegeri gresite – la serviciu, in cuplu, cu copiii – sunt evitate de o persoana care si-a recapatat bunastarea psihologica. Acestea fiind spuse, componenta economica este, in mod evident, un element de luat in considerare in alegerea psihologului. 

Proximitatea fata de casa sau de job

Locatia cabinetului psihologului este cu siguranta un factor de luat in considerare. Nu este insa mai importanta decat alti factori, cum ar fi competenta, abordarea care urmeaza si relatia de incredere. Este mai bine sa faceti o ora cu masina pentru a ajunge la psihologul potrivit, decat sa lucrcati cu un psiholog mai putin experimentat care, totusi, este la doar 5 minute de acasa. Mai mult, s-a constatat ca calatoriile cu autobuzul sau cu masina pentru a ajunge si a parasi biroul psihologului reprezinta momente pretioase de gandire: pregatirea pentru sedinta – inainte – si asimilarea invataturii obtinute in timpul sesiunii – dupa.

Adesea, atunci cand cautati un nou furnizor, un mecanic, un loc de unde sa cumparati computerul sau unde sa iesiti la cina, rugati prietenii, rudele si cunoscutii sa va sfatuiasca. In acest fel, se foloseste experienta altor oameni.

Chiar si in cautarea unui psiholog, o strategie buna este de a cere persoanelor de incredere, care sunt sau au fost in psihoterapie, cum a decurs tratamentul cu psihologul lor. In cazul unei evaluari pozitive, va trebui sa cereti sa specificati motivele pentru care au fost multumiti. Motivele lor pot sa nu fie ale dvs.

Cercetare pe internet

Exista multe site-uri care va permit sa localizati profesionistii din domeniul sanatatii. Este si cazul in ceea ce priveste cabinetul Florentinei Matreata. Cum spuneam, site-ul  psihocab.ro ofera foarte multe informatii despre tipurile de terapie si multe alte lucruri interesante ce va pot ajuta in alegerea dvs.

Odata ce v-ati hotarat, a venit momentul sa contactati psihologul la telefon. Mai usor de spus decat de facut. Primul apel nu este o oportunitate de a aduna o multime de informatii. Este normal sa fiti nervos in timpul acestui prim apel. Insa va veti descurca de minune. Psihologul Florentina Matreata este un om calm si rabdator, care va va face sa va simtiti confortabil inca de la primul apel. 

Urmeaza apoi prima intalnire. In timpul intalnirii, se primesc o multime de informatii verbale si non-verbale. Este timpul sa puneti intrebarile pregatite anterior. In cadrul acestei sedinte este necesara colectarea informatiilor cu caracter administrativ: costuri, perioade preconizate, conditii de plata, reguli pentru absente si anulari. Fiecare are indoielile sale, asa ca sfatul nostru este sa puneti toate intrebarile necesare.

Cine gaseste psihologul potrivit pentru sine, gaseste o comoara! Suntem convinsi ca psihologul Florentina Matreata este terapeutul potrivit pentru foarte multa lume. Asa cum ea insasi afirma, va merge alturi de dvs., va va sustine, va va ghida in identificarea cauzelor care au contribuit la aparitia problemei dvs. si rezolvarea acesteia. Desigur, nu va va da solutii de-a gata si nu pretinde ca va gasi o rezolvare imediata pentru problema pe care o experimentati.

Uneori este nevoie de mai mult timp, pentru ca fiecare problema si fiecare persoana este diferita, pentru ca uneori este dificil ca oamenii sa isi dezvaluie propriile temeri. Respectul, empatia, caldura, acceptarea, sunt calitati esentiale ale unui psohoterapeut. Veti gasi toate acestea la psihocab.ro.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2018-2022

Tutorialusor.ro