Invata sa fii simplu

Cabinet veterinar – o investitie pentru animale fericite

afacere idee afacere 1329
cabinet veterinar

Cu totii iubim animalele si aproape jumatate dintre noi detinem un animal de companie, care are nevoie de ingrijiri medicale. Iata asadar un motiv ca deschiderea unui cabinet veterinar este o idee care raspunde unei nevoi reale a pietii si va avea succes daca va fi manageriata intr-un mod adecvat. In plus, daca aveti studii in domeniu, cu putin ajutor, puteti sa aveti un profit foarte bun inca din primul an de functionare al cabinetului.

Un cabinet veterinar trebuie sa ofere o gama variata de servicii precum: analize de sange, consultatii, sterilizari, deparazitari, vaccinari, testari, tratamente si consultanta privind modul de hranire a animalelor. Un astfel de cabinet poate trata caini, pisici, oi, porci, vaci, cai, gaini, porumbei, iepuri,  pesti, etc.

Ce mai trebuie sa stii?

Pe langa documentele necesare deschiderii unei firme obisnuite, pentru deschiderea unui cabinet veterinar este necesar un atestat de libera practica de la Colegiul Medicilor Veterinari si alte documente precum: registru de consultatii si tratamente in format electronic sau pe suport de hartie, documentele aferente activitatilor sanitar veterinare concesionate (pentru cei care detin astfel de contracte, note de intrare-receptie pentru produsele medicinale veterinare.

Cabinetul poate functiona intr-un spatiu inchiriat, care sa asigure suficient spatiu loc pentru unui birou, un spatiu pentru depozitarea produselor medicale veterinare, un spatiu pentru sterilizare si examene de laborator, sala de asteptare, sala de consultatii si tratament, sala de operatii si grup sanitar.

Toate aceste spatii trebuie obligatoriu sa respecte conditiile impuse de prevederile legale in vigoare.

Un cabinet veterinar are nevoie totodata si de incheierea unui contract cu un furnizor de medicamente si hrana pentru animale.

Un aspect foarte important atunci cand va ganditi la deschiderea unui cabinet veterinar este aparatura medicala. Acesta are nevoie de echipamente precum: microscop, EKG, aparat de monitorizare a functiilor vitale, aparat de analize, sterilizator, etc. In plus, mai apar costuri cu medicamentele si consumabilele medicale. Dotarile variaza in functie de activitatile veterinare care urmeaza a fi desfasurate si de speciile de animale vizate. Este recomandat ca acestea sa fie mentionate intr-un raport de autoevaluare.

Deschiderea unui cabinet veterinar reprezinta o idee de afaceri foarte buna, dar trebuie mentionat ca veti avea foarte multe batai de cap daca va decideti sa incepeti pe cont propriu, avand in vedere numarul foarte mare de autorizatii de care aveti nevoie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2018-2022

Tutorialusor.ro