Invata sa fii simplu

Beneficiile aduse de un sistem de incalzire in pardoseala

Casa si gradina recomandare 293

Exista numeroase solutii pe care le putem adopta pentru a obtine nivelul de confort dorit in locuinta sau in spatiu de lucru si pentru a obtine un mediu cat mai optim pentru a petrece timpul in cadrul unui spatiu, indiferent de tipul de activitati desfasurate. In ultimii ani, accentul este pus din ce in ce mai mult pe independenta energetica, adusa in special de sistemele fotovoltaice si cele solare pentru apa calda. La fel de eficiente pot fi insa considerate si sistemele de incalzire in pardopseala, beneficiile aduse de acestea in comparatie cu metodele traditionale fiind foarte multe.

Sistemele de incalzire in pardoseala sunt din ce in ce mai populare in randul proprietarilor de locuinte si a constructorilor de case noi datorita beneficiilor lor in ceea ce priveste eficienta energetica, confortul si designul.

Ce sunt sistemele de incalzire in pardoseala?

Sistemele de incalzire in pardoseala sunt sisteme de incalzire care utilizeaza conducte cu apa calda sau cabluri electrice pentru a incalzi podeaua. Acestea sunt amplasate sub suprafata podelei si distribuie caldura in intreaga incapere prin radiatie, fara a crea circulatie de aer. Sistemele de incalzire in pardoseala pot fi utilizate intr-o varietate de cladiri precum in locuinte, birouri, scoli si spitale, spatii comerciale si multe ale locatii.

Tipuri de sisteme de incalzire in pardoseala

Exista doua tipuri principale de sisteme de incalzire in pardoseala: sisteme cu apa calda si sisteme electrice.

Sistemele cu apa calda sunt cele mai comune si utilizeaza conducte care transporta apa calda de la un sistem de incalzire central (cum ar fi o centrala termica sau o pompa de caldura) la conductele amplasate sub podea. Aceste sisteme necesita o instalare mai complexa si o reglare mai atenta pentru a evita supraincalzirea podelei.

Sistemele electrice sunt mai simple si mai usor de instalat, deoarece nu necesita conducte si nu trebuie conectate la un sistem de incalzire central. In schimb, acestea utilizeaza cabluri electrice amplasate sub podea, care sunt alimentate de la o sursa electrica. Cu toate acestea, aceste sisteme pot fi mai costisitoare din punct de vedere al consumului de energie deoarece necesita mai multa energie electrica pentru a incalzi podeaua.

Beneficiile sistemelor de incalzire in pardoseala

Sistemele de incalzire in pardoseala ofera numeroase beneficii in comparatie cu alte sisteme de incalzire. Printre acestea, cateva dintre cele mai cunoscute si mai importante sunt:

  • Eficienta energetica: Sistemele de incalzire in pardoseala utilizeaza mai putina energie decat sistemele de incalzire conventionale pentru ca acestea utilizeaza radiatia pentru a incalzi incaperea, in loc de convectie.
  • Confortul termic: Acste sisteme incalzesc in mod uniform intreaga incapere, ceea ce asigura un confort termic mai bun si elimina senzatia de “picioare reci” dat fiind faptul ca inca de la nivelul podelei va exista caldura, aceasta in sine fiind mereu calda.
  • Designul: Sistemele de incalzire in pardoseala sunt ascunse sub podea ceea ce face ca incalzirea sa fie invizibila si sa nu ocupe spatiu pretios in incapere. Aceasta permite proprietarilor sa isi proiecteze casele si sa le decoreze fara a fi limitati de prezenta radiatoarelor sau a altor sisteme de incalzire.
  • Calitatea aerului: Deoarece sistemele de incalzire in pardoseala nu implica circulatia de aer, ele nu ridica particule de praf sau alti alergeni in aer si astfel astfel calitatea aerului din interior este inmunatatita in mod vizibil.
  • Economii la facturile de energie: Sistemele de incalzire in pardoseala pot ajuta proprietarii sa economiseasca bani la facturile de energie prin faptul mai sus mentionat ca nu consuma atat de multe resurse pentru a functiona.

Si in Romania exista in ziua de azi numeroase firme care se ocupa cu instalarea si mentenanta sistemelor de incalzire in pardoseala, fie ca vorbim de cele cu conducte de apa sau de cele electrice. Printre cei mai buni si de altfel, primii care au introdus acest concept la noi in tara sunt cei de la Hobbit Integral. Inca din 1996, acestia ne aduc cele mai bune solutii in ceea ce priveste solutiile de incalzire elctrica in pardoseala, la cele mai bune preturi.

Sistemele electrice de incalzire in pardoseala sunt o optiune moderna si eficienta pentru a mentine o temperatura placuta in locuinte si sunt ideale pentru a crea un mediu confortabil in casa, fara a fi nevoie sa utilizati radiatoare sau alte metode de incalzire care ocupa mult spatiu.

Functionarea sistemelor electrice de incalzire in pardoseala este destul de simpla. Acestea consta in cabluri electrice montate sub podea sau placi de incalzire care sunt integrate in betonul sau sapa pardoselii. Cand sunt activate, aceste cabluri sau placi incalzesc pardoseala, transferand caldura catre incapere.

Exista asadar doua tipuri principale de sisteme electrice de incalzire in pardoseala: cu cabluri electrice si cu placi de incalzire. Sistemele cu cabluri electrice consta dintr-un fir de cupru sau nichel crom care este incorporat intr-un strat de beton sau sapa. Acesta este conectat la un termostat care controleaza temperatura si opreste incalzirea cand temperatura dorita este atinsa.

Sistemele cu placi de incalzire sunt formate din placi conductive care sunt instalate sub pardoseala. Aceste placi sunt conectate la un termostat care controleaza temperatura in functie de nevoile utilizatorului.

Unul dintre avantajele sistemelor electrice de incalzire in pardoseala este ca acestea sunt mai eficiente decat metodele traditionale de incalzire. Ele transfera caldura direct in podea, ceea ce face ca incaperea sa fie incalzita mai uniform decat in cazul utilizarii radiatoarelor. De asemenea, acestea sunt mai silentioase decat sistemele de incalzire clasice, ceea ce face ca mediul ambiental din casa sa fie mai placut.

Desi sistemele electrice de incalzire in pardoseala sunt mai scumpe decat metodele de incalzire conventionale, acestea pot fi mai economice pe termen lung. Ele sunt mai durabile si necesita mai putina intretinere decat sistemele traditionale, ceea ce face ca si costurile de intretinere sa fie mai mici.

Cu toate acestea, inainte de a instala un sistem electric de incalzire in pardoseala, trebuie sa luati in considerare cateva aspecte. In primul rand, aceste sisteme necesita o instalare profesionala, ceea ce poate creste costul initial. In plus, acestea pot fi mai dificil de reparat sau de inlocuit in cazul in care apar probleme. Puteti apela pentru asta cu incredere la cei de la Hobbit Integral. Ii puteti gasi pe pagina lor de Facebook dar si la datele de contact:

Bucuresti:

Str. G-ral Macarovici V.George, Nr 23, sect. 6, Bucuresti

Telefon: 0723 248 954

E-mail: razvantanase@hobbit.ro

Cluj:

Str. Eugen Brote, nr.8, Cluj-Napoca

Telefon: 0722 237 677

E-mail: silviubalan@hobbit.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2018-2022

Tutorialusor.ro