Invata sa fii simplu

Alege sa petreci 3 zile cu Traseu Culmea Tiganesti si Varful Omu

Uncategorized 831

Imi doresc anul acesta sa imi petrec macar 2-3 zile undeva departe de tumultul orasului. Am muncit pe branci tot anul si, din pacate, volumul de lucru este foarte mare. In aceasta vara nu imi pot lua mai mult de o saptamana de vacanta. Am zis insa, daca tot imi voi lua aceste zile libere, ce ar fi sa plec undeva.

Bugetul nu este prea mare si cu siguranta nu mi-as permite sa plec in afara tarii. Insa, macar aici aproape la munte as putea incerca. Vorbind cu o prietena, aceasta mi-a zis ca ea a fost anul trecut intr-o excursie de 3 zile, in luna iulie, cu agentia Oxigen Tour. A fost vorba despre un Traseu Culmea Tiganesti si Varful Omu, la un pret acceptabil de numai 265 lei. “Este vorba despre o mini vacanta, care insa merita din plin pentru ca iti va descreti fruntea”, mi-a spus prietena mea.

Asta si imi doream, sa imi incarc bateriile. Am rugat-o pe prietena mea sa imi spunea exact in ce consta calatoria. Aceasta mi-a zis ca pe langa relaxare, voi avea parte si de aventura pentru ca excursia va incepe in forta. Dupa ce se va pleca la orele 19:00 din Bucuresti, se va ajunge undeva in jurul orei 22:00 la Busteni.

De aici se va face un traseu de noapte spre Malaiesti. Mi-a zis sa nu ma ingrijorez pentru ca voi fi instruita intocmai despre cum se procedeaza, mai ales ca va fi vorba despre o ascensiune pe timp de noapte. Acest traseu este o adevarata magistrala si vor fi de traversat 12 km. Altitudinea la care se desfasoara traseul este de la 1400 pana la 1700 m. Pentru cei care nu stiu, de aici se desprind trasee de acces spre importante obiective turistice, alpine si de schi din zone precum Costila, Omul, Morarul si Bucsoiul.

Se va ajunge la Malaiesti in jurul orei 2:00 dimineata. Pe traseu se va putea admira cerul instelat care, aici sus, este mai frumos si mai limpede decat la oras. A doua zi se va explora Culmea Tiganesti- Perla Bucegilor. Culmea Tiganesti este un traseu relativ usor. Aici se poate vedea lacul Tiganesti, singurul lac glaciar din Bucegi. Desi nu are frumusetea celor din Retezat sau Fagars, acest lac are totusi farmecul lui.

Prietena mea mi-a povestit ca a fost impresionata de stana pe care a zarit-o in apropierea lacului. Cand ajungi insa pe Culmea Tiganesti, vei fi surprins de peisaj, de aerul curat si lumina care te va inunda. Ziua va fi magnifica si chiar daca va fi destul de mers, relaxarea mentala va fi una extraordinara. In ultima zi surprizele vor continua. Dupa ce se va lua micul dejun la ora 8:00 dimineata, se va porni spre Varful Omu pe traseul de vara. Prietena mea a avut parte de o vreme frumoasa si mi-a spus ca panorama a fost una de vis. Peisajele de aici chiar iti taie respiratia.

Aflandu-te la o astfel de inaltime iti vei da seama cat de mici suntem si cat de puternica, maiestuasa si minunata este natura. Popasul se va face la Cabana Omu si aici se poate si manca. Apoi traseul va continua spre Valea Cerbului de unde se porneste spre Busteni. Traseul va fi unul lung si trebuie sa te pregatesti sa mergi mult.

Din fericire insa, nu este un traseu dificil. Fiind vara, se va trece prin poieni cu flori spre incantarea vizuala a turistilor din grup. Totul va dura aproximativ 8 ore. Va fi putin obositor , insa va merita din plin efortul. Prietena mea mi-a mai arat fotografii superbe cu acele locuri si, in plus, mi-a spus ca si-a facut si prieteni multi din grupul de turisti cu care tine si acum legatura.

Toate aceste povesti mi-au deschis apetitul spre distractie si calatorie. Facandu-mi calculele, mi-am dat seama ca in afara de aceasta excursie, in toamna , imi mai pot permite o plecare si eram dispusa sa caut tot pe site-ul agentiei de turism Oxigen Tour. Asa ca, am sunat, mi-am rezerva excursia pentru acest traseu interesant. Acum astept sa vina luna lui iulie pentru a ma relaxa si a profita de linistea naturii alaturi de echipa Oxigen Tour.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2018-2022

Tutorialusor.ro