Invata sa fii simplu

Trateaza din timp orice problema stomatologica legata de igiena orala

bucuresti stomatolog util 651
My Dental Clinic
My Dental Clinic

Din experienta multor persoane, putem trage urmatoarea concluzie: trebuie sa tratam problemele legate de igiena orala din timp, ca sa nu se agraveze. De fapt, ideal este sa prevenim orice fel de problema, adoptand o igiena orala corecta si completa. Ce presupune aceasta igiena si cum putem sa o efectuam corect?

Periajul dentar:

  • Se executa miscari verticale si usor rotatorii dinspre gingie spre fata ocluzala a dintelui, inclinand periuta la 45 de grade fata de linia gingiei. La nivelul suprafetelor ocluzale ale dintilor (partea dintelui cu care muscam), se executa miscari dinspre obraz spre limba;
  • Periati suprafetele exterioare ale dintilor de sus, apoi ale dintilor de jos;
  • Periati suprafetele interioare ale dintilor de sus, apoi ale dintilor de jos;
  • Periati suprafetele ocluzale ale dintilor;
  • Pentru improspatarea respiratiei, periati si limba.

Ata de gura:

  • Incepeti cu aproximativ 50 cm de ata dentara. Infasurati cea mai mare parte in jurul degetelor mijlocii, lasand doar 3-5 cm cu care sa lucrati;
  • Prindeti capetele atei intre index si degetul mare al celor doua maini, apoi introduceti-o cu grija intre dinti;
  • Plasati ata la baza dintelui avand grija sa patrundeti si usor sub gingie. Nu folositi miscari bruste pentru a evita ranirea gingiei;
  • Folositi portiuni curate din cei 50 cm pentru fiecare dinte;
  • Folositi aceleasi miscari line, inainte si inapoi, pentru a indeparta ata si a trece la urmatorii dinti.

Apa de gura

Apele de gura sunt substante antiseptice care complementeaza periajul si folosirea atei dentare si, uneori, pot ajuta la eliminarea respiratiei urat mirositoare. Prin clatire, apa de gura poate ajunge in spatii din cavitatea bucala ce nu pot fi curatate cu periuta de dinti. Are efect antibacterian si un miros si gust destul de placut. Se recomanda clatirea timp de 20 sau 30 secunde dupa spalarea dintilor. Folosirea apelor de gura nu elimina necesitatea periajului sau a folosirii atei dentare, dar este pasul care incheie o rutina de ingrijire completa. Ofera rezultate vizibile inca de la prima utilizare. Puteti sa achizitionati una cu flour, deoarece acestea sunt eficiente si actioneaza in mod benefic asupra smaltului dentar si gingiilor.

Daca aveti dureri sau sangerari ale gingiilor in timpul periajului sau folosirii atei dentare sau daca respiratia cu miros neplacut persista mult timp, mergeti la medicul dentist sau la o clinica stomatologica. Oricare dintre aceste semne poate indica o problema mai grava.  Stomatologia este stiinta care se ocupa cu studiul formatiunilor anatomice si cu tratarea bolilor care apar la nivelul cavitatii orale. Formatiunile anatomice care fac obiectul stomatologiei sunt grupate sub numele de aparat dento – maxilar.

O alta definitie spune ca stomatologia este parte componenta a domeniului stiintific medicina care se ocupa de cercetarea etiologiei, patogeniei, clinicii, diagnosticului, tratamentului si profilaxiei afectiunilor organelor si sistemelor teritoriului oro – maxilo – facial al organismului uman, la baza careia stau metodele stomatologice de tratament si totodata se ocupa si de elaborarea lor.

Doar persoanele care au urmat o facultate de specialitate si au dat examenele aferente, pot profesa meseria de stomatolog!

Daca sunteti din Bucuresti si doriti sa apelati la o clinica de specialitate, atunci My Dental Clinic trebuie sa fie o optiune pe care sa o treceti pe lista voastra. Echipa lor va ofera servicii complete de stomatologie si este formata din medici tineri si competenti cu specialitati in Estetica Dentara, Chirurgie Dentara, Implantologie, Ortodontie si Endodontie. De asemenea, clinica este dotata cu aparatura de specialitate moderna, ce foloseste tehnologie de ultima ora. Asadar, aveti parte de toate serviciile care v-ar putea interesa, intr-un singur loc.

De ce sa apelati la My Dental Clinic?

  • Pentru ca veti fi intampinati de o echipa dornica sa va ajute cu adevarat, cu experienta in acest domeniu;
  • Pentru ca veti avea parte de rezultatele pe care vi le doriti, inca de la prima vizita pe care o faceti cabinetului lor;
  • Pentru ca ofera preturi accesibile, pe care si le poate permite oricine.

In concluzie: igiena orala implica spalatul pe dinti si folosirea atei dentare si a apei de gura cu regularitate, vizite la medicul stomatolog pentru controale de rutina, curatarea dintilor si o alimentatie optima pentru sanatatea cavitatii bucale. O astfel de alimentatie include alimente bogate in seminte de cereale, fructe si legume si produse lactate.

De asemenea, se indica vizita la medicul dentist o data sau de doua ori pe an, deoarece:

– medicul va examina dintii si gingiile, va evalua sanatatea lor, aparitia de carii sau alte probleme de sanatate;

– medicul va face o curatire a cavitatii bucale, va indeparta tartrul. Aceste procedee nu sunt dureroase de obicei;

– cateodata medicul va indica realizarea de radiografii;

– se poate pune un amestec protector pe suprafata dintilor, amestec ce previne lipirea bacteriilor si alimentelor de dinti si astfel producerea de carii si de tartru;

– medicul poate aplica o solutie de floruri pe dinti sau poate recomanda o serie de aplicari cu fluoruri;

– in cazul in care persoana este predispusa la infectii este recomandata administrarea de antibiotice inainte de interventiile stomatologice.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2018-2022

Tutorialusor.ro