Invata sa fii simplu

O petrecere de pomina cu dansuri populare traditionale

recomandare 394

Fiecare tara are propria sa istorie si propriile sale traditii, unele care pot fi urmarite chiar si cu peste 1000 de ani in urma, altele aproape uitate iar altele ceva mai noi. Si astfel, fiecare tara are ceva propriu, unic, cu care se poate mandri, de la tinute si muzica pana la mancaruri si bauturi.

Si in tara noastra avem diverse traditii precum si lucruri traditionale, dintre cele mai sus mentionate. Muzica, desi ca un intreg nu are un nume definit, fiind numita folclor, ca si in alte tari, inglobeaza stiluri din toate zonele tarii. Totodata, de-a lungul timpului au existat numerosi cantareti ai acestei muzici, unele melodii fiind transmise prin viu grai de la o generatie la alta.

Facand parte din tezaurul nostru national, muzica si portul popular vor fi mereu pastrate vii, numeroase spectacole fiind tinute anual cu diverse ocazii. Totodata, evenimente importante precum casatorii sau botezuri, nu pot exista la noi in fara ca macar un cantaret de muzica populara sau un intreg ansamblu sa fie prezent si sa ii incante pe invitati cu melodii alese. Zile importante, precum Ziua Nationala, sarbatorile de iarna sau de Paste nu pot exista fara traditiile noaste, de la cantece, port, obiceiuri, mancare si bauturi.

Exista diverse ansambluri muzicale la noi in tara, unele axate pe catece si dansuri din anumite zone ale tarii iar altele care inglobeaza toate stilurile diferite. Pentru ca, pe cat de frumoase sunt cantecele, fara un dans specific parca nu isi au tot farmecul. Si pentru fiecare zona a tarii noastre exista astfel si cate unul sau mai multe dansuri diferite.

In Bucuresti gasim Ansamblul Folcloric Doinita, care a luat nastere in anul 2008, la Casa de Cultura a Studentilor din capitala, sub conducerea lui Gheorghe Leasa. Compus din tineri talentati si dornici sa duca mai departe cantecele, portul si dansurile populare ale tarii noastre, ansamblul a devenit in scurt timp de la infiintare cunoscut atat in tara cat si peste hotare, cu peste 20 de evenimente in tari din Europa dar si din America.

Ansamblul Doinita are un repertoriu foarte variat, cu dansuri din toate zonele tarii. Astfel, poate fi alegerea perfecta pentru orice tip de eveniment, oriunde in tara. Fie ca dorim sa ascultam si sa vedem dansuri din zona noastra sau din altele, putem conta pe ei. Exista desigur cateva dansuri comune la fiecare eveniment, precum horele si sarbele de la nunti sau botezuri, asemeni si melodiilor specifice. Astfel, Ansamblul Doinita este specializat pe aceste dansuri populare comune pentru a le oferi celor prezenti la eveniment o experienta autentica si de neuitat.

Daca stam sa ne gandim, exista foarte multe dansuri populare pe tot teritoriul tarii noastre asa ca este nevoie de un ansamblu numeros si talentat care sa le poata realiza pe toate cat mai bine. Iar Ansamblul Folcloric Doinita realizeaza dansuri populare autentice de cea mai buna calitate, care sa faca orice public sa se simta mandru ca este roman si ca avem un repertoriu atat de variat si frumos dar si tineri talentati care sa pastreze autenticitatea acestor dansuri si pana la urma, obiceiuri.

In cazul oricarui eveniment pentru care sunt alesi, membrii ansamblului se pregatesc cat mai bine astfel incat totul sa iasa perfect. Fie ca participa la ceva local, in tara, sau la un eveniment mare in afara, pentru ei prezinta o importanta egala, dorind sa ofere cu fiecare ocazie tot ce este mai bun. Fara indoiala ca, atat in cazul muzicii cat si al dansului, nimic nu se poate compara cu originalul, maestrii care au pus bazele unui anumit stil si au continuat apoi sa-l transmita si altora. Cu toate acestea, incercam sa ne apropiem cat mai mult de acea perfectiune si sa ii captivam pe ceilalti cu asta.

De-a lungul numeroaselor lor aparitii, la evenimente private sau pe scena, ansamblul a performat atat doar cu membrii sai cat si in colaborare cu alti artisti populari, atat dansatori cat si solisti, oferind astfel si mai mult farmec fiecarui moment, folclorul fiind pana la urma si un stil de viata pentru cei care aleg sa-l reprezinte.

Informatii despre evenimente urmatoare precum si despre programari pot fi gasite la urmatoarele date de contact:

 Calea Plevnei 61, București

 0726 926 677

 ans.doinita@yahoo.com

 Facebook.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2018-2022

Tutorialusor.ro