Invata sa fii simplu

Mituri dar si adevarul despre rinoplastie

util 803
rinoplastie

Ca si alte proceduri, chirurgia nasului este o procedura chirurgicala care aduce cu ea multe indoieli si chiar anumite temeri. Este o interventie chirurgicala sigura? Timpul de recuperare este lung? Rezultatele vor fi satisfacatoare? Acestea sunt doar cateva dintre problemele recurente! Multi oameni cred, de exemplu, ca operatia nasului este, pur si simplu, o operatie cosmetica, in care pacientul „alege forma nasului” pe care doreste sa il aiba, dar acest lucru nu este adevarat.

De fapt, cand efectueaza rinoplastia, chirurgul trebuie sa urmareasca intotdeauna mentinerea functiei nazale asociate cu imbunatatirea aspectelor estetice . Acest lucru il veti obtine la clinica Dr. Clau. In continuare, vom afla cateva mituri, dar si adevarul despre rinoplastie.

1. O rinoplastie este o operatie pur estetica

Fals: In zilele noastre, aproape nimeni nu gestioneaza nasul gandindu-se doar la estetica. Inainte de operatie, este necesara o examinare fizica buna si, in cele mai multe cazuri, solicitarea unei tomografii pentru a vedea cum sunt structurile interne. Rinoplastia structurata nu este altceva decat o chirurgie cosmetica combinata cu un tratament functional. Operatia poate fi estetica numai daca pacientul nu prezinta simptome sau tulburari legate de nas, cum ar fi deviatia de sept. Daca nu exista probleme functionale, interventia este estetica.

2. Rinoplastia este o procedura chirurgicala riscanta

Fals: Rinoplastia nu este considerata o operatie chirurgicala riscanta, cu conditia sa fie efectuata de chirurgul de specialitate, in spitale sau clinici cu dotari adecvate, iar pacientul are o stare de sanatate buna. Aceasta este o interventie chirurgicala de scurta durata (aproximativ 2 ore) si externarea se efectuieaza de obicei in aceeasi zi sau in ziua urmatoare procedurii. Ca orice operatie, operatia nasului trebuie efectuata cu o echipa pregatita, intr-un spital bine dotat si cu toate examinarile preoperatorii. Daca totul este in ordine , interventia este foarte silentioasa, cu riscurile inerente oricarei proceduri chirurgicale.

3. Rinoplastia poate provoca probleme respiratorii:

Adevarat: Daca este facuta prost, o interventie chirurgicala poate provoca colapsul valvei externe, o deviere a septului care va conduce pacientul la dificultati de respiratie. Unele dintre motivele pentru care chirurgia plastica nazala poate sa nu aiba un raspuns satisfacator sunt: ​​pacientii cu caracteristici anatomice nefavorabile; niciun diagnostic anterior al problemelor respiratorii; executarea tehnica deficitara a procedurii; raspuns in perioada postoperatorie (in special productia excesiva de fibroza). Insa, este demn de remarcat: daca este efectuata corect si cu personal calificat, rinoplastia nu va cauza probleme respiratorii. 

 4. Rinoplastia poate corecta problemele respiratorii

Adevarat: Pot fi corectate, de exemplu, deviatia de sept, probleme adenoide etc.
Corectarea chirurgicala a septului nazal sau a hipertrofiei deviate concave, doua dintre cele mai frecvente probleme functionale, producand mai mare de aer prin nari si, in consecinta, imbunatind modelul respirator al nasului. In acest fel, pacientii pot simti ca nasul lor nu mai este infundat si respira mai bine. 

5. Rinoplastia este foarte complexa

Mit: Recuperarea dupa rinoplastie este de obicei silentioasa si relativ rapida. Este nevoie de un pansament extern timp de aproximativ o saptamana, precum si de utilizarea de medicamente orale si nazale. Pacientul poate reveni la activitatile sale obisnuite dupa o perioada relativ scurta de timp. Media este de 7-14 zile pentru intoarcerea la munca si o luna pentru a face activitati fizice.

 6. Dupa operatie, persoana are dificultati in respiratie

Adevarat: In primele zile dupa operatie, din cauza umflarii secundare chirurgiei, pot exista dificultati de respiratie prin nas, care se imbunatatesc adesea cu utilizarea de medicamente prescrise de chirurg. In plus, din cauza pansamentelor se poate respira greu.  Acest disconfort este insa mic si rapid, deoarece chirurgul indeparteaza tamponul cat mai curand posibil, in medie 12 ore”.

7. Estetica nasului este foarte dureroasa

Mit: Pacientii simt adesea, in primele zile, doar durere usoara pana la moderata, ceea ce necesita doar control analgezic si medicamente antiinflamatoare simple. Chiar si la pacientii cu fracturi nazale, durerea este foarte rara dupa operatie.

8. Nu exista „nasul perfect”, ci „cel mai potrivit pentru fiecare fata”

Adevarat: Marimea nasului ar trebui sa fie egala cu dimensiunea fruntii si barbie. Un nas foarte mic ar putea fi usor perceput ca” plastic “… Deci ar trebui sa respectam intotdeauna proportiile.

9. Rinoplastia poate fi efectuata la orice varsta

Fals: Varsta ideala pentru a opera nasul este de 18 ani pentru femei si 21 de barbati.
Este indicat ca operatia sa fie facuta dupa ce structurile nazale sunt mai definite.

 10. Rinoplastia poate fi efectuata de mai multe ori 

Adevarat: Atunci cand prima interventie chirurgicala nu ofera rezultatul scontat, se poate efectua o a doua procedura dupa 6-12 luni. Dar o a doua sau a treia procedura este intotdeauna mai complicata. Pacientii care au o anumita afectiune, in general, fac mai mult de o interventie chirurgicala pentru un rezultat mai bun.

11. Pacientul este externat in aceeasi zi cu operatia

Partial adevarat: unii chirurgi elibereaza pacientul la sfarsitul zilei, altii prefera ca pacientul sa petreaca noaptea in spital, sub observatie si sa fie externat a doua zi.

Nu este utilsa „alegeti” tipul de nas pe care doriti sa il aveti pe baza aspectului altor oameni. Ceea ce trebuie sa faceti este sa vorbiti cu medicul inainte de operatie, pentru a va exprima asteptarile. Dar trebuie sa fiti mereu constient de faptul ca idealul este sa aveti un nas care sa fie in armonie cu caracteristicile dvs. Alegeti un profesionist competent  precum Dr. Calu.

Acum stiti ca nasul poate fi operat din motive estetice, functionale sau din ambele. Ca orice interventie chirurgicala, lucrul esential este ca rinoplastia trebuie sa fie facuta de un profesionist competent, cu o echipa pregatita, intr-un spital sau clinica bine dotata si cu toate examinarile preoperatorii efectuate. Intrati pe site-ul Clinicii Dr. Calu pentru mai multe informatii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2018-2022

Tutorialusor.ro