Invata sa fii simplu

Marea Unire 1918 – cartea care nu trebuie sa-ti lipseasca din bibilioteca

recomandare unic util 1032
MAREA UNIRE 1918

Ca si multe alte tari, si Romania are o istorie lunga si bogata, care dateaza inca de pe vremea dacilor, a lui Burebista si Decebal. De-a lungul celor peste 2000 de ani au avut loc numeroase evenimente, mici si mari, care au condus, in 1918 la formarea Romaniei asa cum o stim noi acum. Din ce in ce mai putin sunt sunt cei care au trait acele clipe, care au tercut prin acea perioada de mandrie nationala dar si prin cele doua mari conflicte care au avut si ele cate un rol in consolidarea tarii, razboaiele mondiale.  

Procesul de unire al tuturor regiunilor locuite de romani nu a fost unul usor si nici nu a fost realizat rapid. Precedent Marii Uniri a fost Mica Unire, din 1859, a Tarii Moldovei cu Tara Romaneasca. Au existat mereu factori externi care au incercat sa se ocupa unirii acestor regiuni, in mare parte datorita intereselor politice si economice, existand multe zone care putea fi folosite strategic sau exploatate pentru materii prime. Astfel, multe zone au fost disputate atat in primul razboi mondial cat si in al doilea, intre Uniunea Sovietica si Germania si Puterile Centrale (sau Tripla Alianta). Insa, o data cu terminarea acestor conflicte si cu incheiarea de noi acorduri si aliante, unele regiuni au reusit sa isi declare independenta si sa se alature Romaniei.

Imi amintesc cum inca din clasele primare si pana in liceu invatam cate ceva nou despre istoria generala si despre istoria Romaniei, diverse batalii, reusite si esecuri ale predecesorilor nostri si cel mai important eveniment, formarea Romaniei Mari. Dar, o data cu inaintarea in varsta am realizat ca doar o parte din informatii sunt inglobate in aceste manuale, ceea ce este mai important de fapt. Cu toate acestea, exista multe alte lucruri pe care cei intersati le pot afla, din alte surse, mai detaliate si mai exacte. Pentru asta, cei de la editura Studia au realizat cartea Marea Unire 1918 Romania Mare, un adevarat testament al istoriei Romaniei de la 1 Decembrie 1918 si pana in prezent.

Cartea Marea Unire 1918 este singurul loc in care gasim toate informatiile despre acest eveniment epocal, care a pus bazele tarii asa cum o stim cu totii acum. Toate informatiile de aici sunt autentice, originale, provenite din surse de incredere. In carte gasim nu numai relatari ale acelei perioade dar si documente si fotografii care sa ateste acest lucru, acorduri incheiate intre diverse tari care au acceptat aceasta unire.

Exista in prezent, si apar din ce in ce mai multe pe zi ce trece, carti care se pot dovedi a fi captivante pentru cititori. Subiecte clasice, moderniste sau postmoderniste destul de originale, potrivite atat pentru cei mari cat si pentru cei mici. Dar este la fel de important sa ne stim istoria, originea, cum am ajuns sa fim cine suntem astazi si cate sacrificii au facut predecesorii nostri in a ne asigura o viata mai buna si o identitate a noastra. Este o lectura porivita pentru a le largi orizonturile celor mici si pentr-i ai ajuta de asemenea si in ceea ce priveste studiile pentru scoala.

Se spune ca este important sa invatam din greselile trecutului pentru a nu le mai face in viitor. un lucru foarte adevarat pe care ar trebui sa il tinem minte mereu si pe care ar trebui sa il urmam. Astfe, in aceasta carte sunt prezentate atat reusitele care au dus la intemeierea Romaniei Mari cat si diverse esecuri care pana la urma au fost depasite si remediate. Nu a fost un lucru deloc usor dar a fost realizat de oameni capabil, patrioti, dornici sa obtina o tara puternica, frumoasa si independenta.

Editura Studia ne pune la dispozitie doua volume ale cartii Marea Unire 1918, una Standard, cartonata, si una Premium, din piele tricolora. Ambele contin insa acelasi volum de informatie. Numai de aici putem afla informatii exacte si elaborate despre marile figuri care au luat parte la acest eveniment, Marea Unire din 1918 dar si despre cei care au pus inaintea lor bazele si au facilitat aceasta unire. Nu numai texte transmise de catre istoricii acelor perioade dar si documente originale pe care le gasim fotografiate in carte, in alb sau chiar in color.

Aflati si voi care este adevarata noastra istorie si cum a fost intemeiata unirea de la 1 Decembrie, doar in cartea Marea Unire 1918.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2018-2022

Tutorialusor.ro