Doriti siguranta? Folositi o camera video IP 2 Megapixel pliata pe necesitatile dvs.
Unul dintre cele mai mari avantaje ale „casei inteligente”, conectata mereu la internet, este acela de a putea sti ce se intampla cand, in realitate, nu esti acasa! Indiferent daca va monitorizati copiii, cainele sau pur si simplu gradina, o camera de supraveghere video este un instrument excelent pentru a-ti mentine locuinta sub control, chiar si de la distanta foarte mare.
Piata camerelor de supraveghere video este extrem de larga, cu functii care variaza de la dispozitiv la aparat si camere IP, adica camere conectate la internet. Insa nu sunt toate la fel. Este intr-o “jungla” de produse si pentru a cauta camera video IP 2 Megapixel adecvata nevoilor mele, trebuie sa cunoasteti principalele caracteristici pentru a crea supraveghere video cu costuri reduse si eficienta maxima. Magazinul online shoprunner.ro va poate oferi astfel de produse, la preturi avantajoase. Camerele video IP si nu numai sunt performante, de calitate si provin de la brand-uri renumite precum Hikvision si Dahua.
Pentru a putea alege o camera IP este necesar sa aveti in vedere cateva functii care ajuta la distingerea diferitelor modele:
1. Camere de interior si camere de exterior
Distinctia in acest caz este destul de simpla: o camera in aer liber poate fi, de asemenea, folosita intr-un mediu interior, dar nu si invers. Camerele IP de interior nu sunt fabricate pentru a rezista la conditii extreme.
De obicei, camerele video in aer liber nu au o baza de sprijin, ci trebuie sa fie ancorate la un perete sau tavan. De asemenea, acestea sunt protejate de placi si garnituri pentru a le impermeabiliza si, de obicei, sunt mai solide la atingere si mai grele, iar aceasta este o distinctie banala, dar fundamentala, de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti o camera video pentru supraveghere video externa.
2. Camere wireless si camere Ethernet (POE)
O camera de supraveghere video fara fir necesita un singur cablu de alimentare pentru a functiona, deoarece conexiunea la retea se face in modul wireless.
Practicitatea camerelor wireless este indubitabila, insa pentru aceste camere se recomanda utilizarea retelelor wireless, al caror protocol de securitate este WPA2 si o parola solida protejata. Nu este cazul sa conectam o camera IP la o retea wireless deschisa, pentru ca am risca sa dam vecinului prea curios acces sa ne observe in timp ce suntem in sufragerie.
Daca, pe de alta parte, camerele sunt conectate la retea printr-un cablu Ethernet, acestea trebuie, in mod evident, le gate de cablul de retea si de cablul de alimentare. Cu toate acestea, exista exceptii si anume camere IP POE. Asta inseamna ca o camera pentru supraveghere video IP POE poate primi energie direct prin cablul de retea. Este indicat sa specificati ca pentru a alimenta o camera IP POE prin intermediul unui cablu Ethernet este necesar sa aveti un dispozitiv de alimentare POE, respectiv un comutator POE sau un dispozitiv numit POE Injector.
3. Camere fixe sau camere mobile
Camerele de supraveghere pot fi fixe sau mobile si, in acest al doilea caz, pot fi controlate de la distanta:
– daca zona de monitorizat nu este foarte extinsa, o camera fixa va fi suficienta, in cazul in care incaperile care urmeaza sa fie monitorizate sunt mai mult de una, fara a fi necesara deplasarea cadrului.
– camere in miscare: de regula controlate de un software furnizat de producator ( aplicatie disponibila si pentru smartphone-uri si tablete), acestea permit circulatia pe o singura axa, deci verticala sau orizontala.
– camere video PTZ: sunt cele mai versatile camere IP, deoarece permit miscari PTZ, adica Pan, Tilt si Zoom. PTZ inseamna miscare orizontala (Pan, dreapta / stanga), miscare verticala (Inclinare, in sus / jos) si Zoom (marire).
4. Camere cu infrarosu pentru vedere nocturna
Daca camerele care urmeaza sa fie achizitionate sunt fara surse de lumina sau doriti sa aveti o vedere chiar si in timpul noptii, va trebui sa alegeti camerele cu infrarosu. Camerele cu vedere nocturna (Zi si Noapte) au leduri infrarosii pentru vedere nocturna. Nu vorbim insa de camere video capabile sa filmeze in absenta luminii, ci de camere de supraveghere video capabile sa inregistreze imagini in conditii foarte luminoase. In plus, de obicei, viziunea camerelor de noapte nu depaseste cativa metri, nu va asteptati la o calitate a imaginii comparabila cu cea din timpul zilei.
5. Imagini de inalta calitate video
In ceea ce priveste vederea nocturna, trebuie acordata atentie si calitatii imaginii: astazi tindem sa dorim imagini in definitie inalta, HD sau full HD, dar in cazul unei camere de supraveghere video trebuie sa acordam atentie si calitatii retelei de pe care va opera. Filmarea de inalta definitie inecesita o retea adecvata si instalarea camerelor video pentru supraveghere pe o retea de origine ar putea satura linia ADLS normala ceea ce o face inutilizabila pentru navigarea normala. Asigurati-va de capacitatea de latime de banda a ADSL-ului dvs.
6. Detectarea miscarii / detectarea sunetului
Camerele de supraveghere video echipate cu functii de recunoastere a miscarii si / sau recunoastere a sunetului pot trimite notificari prin e-mail sau aplicatie. Acest lucru va necesita monitorizarea constanta pentru a vizualiza persoane sau animale care trec.
Ce camera sa alegeti?
Numeroasele functii pe care le-am enumerat duc la o selectie larga de produse. Este evident ca nevoile fiecaruia dintre noi dicteaza cea mai buna achizitie. Intrati pe shprunner.ro pentru a alege ceea ce vi se potriveste