Invata sa fii simplu

 Citeste acest articol si afla de ce si unde poti sa inchiriezi un Mos Craciun

craciun recomandare util 713
Mos Craciun

Pun pariu ca si tu iti doresti sa ii oferi copilului tau un Craciun de neuitat. Sau firma ta vrea sa organizeze ceva pentru angajati si de la aceasta celebrare nu poate sa lipseasca Mos Craciun. Ori, la gradi sau la scoala, cei mici au serbare si este nevoie de prezenta lui Mos Craciun. Indiferent de ceea ce vrei sa faci sau de situatie, intrebarea va fi aceeasi: Unde poti sa inchiriezi un Mos Craciun? Iti voi spun im primul rand unde si apoi de ce ar trebui sa inchiriezi un Mos Craciun si de ce copiii trebuie sa creada in el.

Casa lui Mos Craciun este un fel de Laponia pentru toti cei care vor un Mos cu ocazia acestei sarbatori. De ce Laponia? Pentru ca acolo este casa celui mai iubit bunicut din lume, iar la Casa lui Mos Craciun (care se afla, de fapt, in Bucuresti), se afla multi Mosi simpatici, autentici, cu barba alba, ciubote negre si haina rosie, care abia asteapta sa iti ofere un Craciun de poveste. Rezervarea trebuie facuta cat mai repede, pentru ca aceasta sarbatoare este aproape. Tarifele, pentru Mos Craciun la domiciliu, variaza intre 250 si 500 de lei, iar durata pentru care Mosul va ramane va fi de 30-60 de minute. Daca doresti o oferta personalizata, cel mai bine este sa contactezi direct echipa la numarul de telefon afisat pe site. Pentru firme, timpul este standard, de 60 de minute la un pret de 300 de lei. Firmele care sunt in afara Bucurestiului vor plati o taxa suplimentara de 50 de lei. Pentru serbarea de la scoala sau la gradinita se vor percepe tarife cuprinse intre 250 de lei si 500 de lei. Timpul de inchiriere este intre 60 si 120 de minute. In plus, Mosul nu va veni cu mana goala. Pe langa sacul cu daruri va aduce si un ajutor simpatic, o Craciunita sau Elfita, care se va asigura ca Mosul nu uita ceva de pe lista, pentru ca el este batran si are multe pe cap.

Acum, hai sa iti spun si de ce trebuie sa inchiriezi un Mos Craciun. Poate ca te gandesti ca iesi mai ieftin daca il rogi pe vecinul de la etajul 3 sa se costumeze in Mosul. Un costum luat de la magazinul de la coltul strazii nu costa mult. Insa, crede-ma, diferenta o vei vedea, si tu…si copilul tau. Si, daca inca cel mic se afla la acea varsta, la care Mos Craciun este un intreg univers, nu cred ca iti doresti sa distrugi mitul. Iar daca copiii ar renunta sa mai creada, ar fi o risipa uriasa pentru vise, imaginatie si, de asemenea, pentru creativitate.

Din pacate, exista unii specialisti si chiar parinti care nu sunt de acord cu expunerea celor mici la mitul lui Mos Craciun. In opinia lor ar trebui sa aruncam secole de traditie, de istorie, de magie, de povesti minunate si sa le spunem adevarul amar celor mici. Adica: Mosul nu exista. Motivul? Potrivit celor anti Mos Craciun, un parinte care poate minti despre un fapt atat de special, este perceput de copii ca mincinos in serie. Si astfel cei mici nu vor mai avea incredere in cei mari. Nimic mai gresit!

A avea incredere in parinti, a recunoaste autoritatea si fiabilitatea lor inseamna ca cel mic sa fie capabil sa iubeasca si sa fie iubit. Inseamna ca parintii isi fac treaba delicata si fantastica cu competenta necesara. Iar o poveste precum cea a lui Mos Craciun nu face niciun rau. Valoarea lui, la fel ca toate basmele, este recunoscuta de orice cultura universala. In afara de asta, as dori sa pun o intrebare simpla. Ai intalnit vreodata un copil traumatizat de povestea lui Mos Craciun? Ti s-a intamplat vreodata sa vezi un copil care isi numeste parintii mincinosi pentru ca l-au facut sa creada? Nu, cu siguranta nu ai intalnit niciun copil care sa faca astfel de gesturi sau sa aiba resentimente fata de parinti. Cu siguranta, unii copii, cand afla adevarul, se pot supara, simt consternare, chiar durere. Dar nu sunt acestea reactii normale? Mai degraba, datorita magiei povestii lui Mos Craciun, se creeaza o complicitate specifica intre parinti si copii, destinata sa ofere caldura si generozitate familiei. Si nu este o coincidenta faptul ca acest secret a rezistat impactului multor generatii.

Asa ca haideti sa ne bucuram fara griji, fara sa deschidem dezbateri interminabile si inutile despre „meseria de parinte”, fara a diseca fiecare cuvant despre corect sau gresit cand ne crestem copiii, despre a spune sau a nu spune, si sa ne bucuram de frumusetea Craciunului. Farmecul sau, plin de mister, iti garantez, nu va disparea nici dupa ce copiii vor fi indeajuns de mari ca sa stie adevarul. Ei vor aprecia eforturile pe care le-ai facut, vor lua asta ca un exemplu si o modalitate de a le spune cat de mult ii iubesti. Iar astfel de traditii, doar prin perpetuarea lor vor continua sa existe de la generatie la generatie.  Mos Craciun ii ajuta pe cei mici sa inteleaga ce inseamna fericirea, bunatatea, generozitatea si caldura familiei. Mos Craciun exista in fiecare dintre noi atunci cand suntem mai buni!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2018-2022

Tutorialusor.ro