Invata sa fii simplu

Ce trebuie sa stii despre anvelopele de vara

cauciucuri istoric masina recomandare 1004
anvelopa vara

Stii momentul acela in care legea isi spune cuvantul si tu ca un cetatean constiincios trebuie sa faci intocmai ca sa nu te trezesti cu vreo amenda, doua, trei si trebuie sa iti schimbi anvelopa?

Cand trebuie sa schimbi anvelopele de vara cu cele de iarna?

Stii, anvelopele trebuie schimbate cand este nevoie, cand se uzeaza si cand zice legea.

Cele de vara nu au o data prescrisa cand trebuie schimbate aici intervin factori precum: modul de rulare, viteza, distanta parcursa, etc.

Ca orice lucru creat de cineva si acestea au un termen de valabilitate, o durata de viata.

Anvelopele sunt obtinute din arborele de cauciuc iar dupa diverse procese ajunge in starea pe care o stim cu totii, gata sa fie montate pe jante. Marii giganti din acest domeniu depun mult efort pentru a sporii si a proteja biodiversitatea acestori paduri, ca sa avem noi anvelope si cu ce sa ne plimbam.

Anvelopele, dupa modul de utilizare, le putem clasifica in anvelope de vara, de iarna sau mixte (all seasons). De asemenea, pot exista anvelope de sosea sau anvelope off road.

Anvelopele de vara sunt concepute sa reziste temperaturilor inalte si altor factori, cum ar fi TU!

In ceea ce priveste cauciucurile all season / all wheater, acestea ofera performante medii atat vara, cat si iarna. Acestea nu trebuie schimbate odata cu instalarea sezonului de iarna ci se pot utilizare si in sezonul estival si iarna, dar cu unele limitari.

Anvelopele trebuie sa se potriveasca la diverse sisteme de suspensie, sa raspunda precis la comenzile directiei, si in acelasi timp sa fie silentioase ai de ce nu, durabile. Mai presus de toate, pentru ca vehiculul sa ruleze in siguranta, anvelopele trebuie sa faca fata fortelor extreme exercitate asupra acestuia – la franare, accelerare sau in viraje.

Anvelopa de vara trebuie verificata daca corespunde si daca are vreun defect inainte de a o pune pe janta iar daca exista vreo mica imperfectiune, fisuri, taieturi indicat este sa cumperi altele noi.

De asemenea noi asteptam sa iti oferim serviciile de calitatea de care ai nevoie!

E in joc siguranta ta aici si a celor dragi!

Aceasta este cu atat mai important atunci cand drumul este ud si alunecos sau acoperit cu zapada si gheata.

Stiti voi, aici intervine si treaba cu aderenta, acvaplanarea la contactul acestora cu apa, viteza.

Indicat este sa nu se foloseasca aceleasi jante pentru ambele tipuri de anvelope pentru ca se ajunge la distrugerea lor.

Stiai ca: anvelopele de vara sunt realizate dintr-un material mai tare pentru a se evita uzura acestora la temperaturi mai ridicate decat cele de iarna de aceea nu se recomanda utilizarea celor de iarna vara, acestea fiind mai maleabile, adaptate pentru conditiile meteo din sezonul rece?

Nu de putine ori ne-am uitat la cauciucurile de pe masina, incercand sa descifram codurile si insemnarile de pe acestea. Intreband in stanga si in dreapta, am aflat ca unele cifre arata grosimea anvelopei, inaltimea talonului sau alte informatii.

De asemena si masinii trebuie sa ii acorzi atentie, trebuie sa mergi periodic la “control” cu ea, sa mai schimbi diverse piese, o intretinere, o janta noua, o anvelopa noua, un facelift, daca si  bugetu-i de partea ta, bineinteles.

Drumuri bune!

Redactat de Alexandra Trusca.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2018-2022

Tutorialusor.ro