Invata sa fii simplu

Anvelopele de vara – rol, importanta si de unde le putem cumpara

cauciucuri istoric masina recomandare 688
anvelopa vara

Anvelopele reprezinta o parte importanta a oricarei masini si a oricarui utilaj, asigurand un contact bun intre acesta si sol. Cu cat sunt mai bune cu atat masina va rula ma bine pe asfalt sau pe orice alta suprafata. Asa cum bine stim cu totii, exista doua tipuri distincte de anvelope: de iarna si de vara. Cele mai utilizare, ca si perioada de timp dar ca si cantitate sunt fara indoiala cele de vara. Daca ar fi sa luam in calcul numarul total de autovehicule la nivel mondial am putea vedea ca in multe zone nu este nevoie de utilizarea anvelopelor de iarna.

Luand in calcul perioada de utilizare a anvelopelor de vara la noi in tara am putea spune ca aceasta se intinde pe 3 anotimpuri, vara, primavara si toamna, desi in ultimii ani am inceput sa le utilizam si o buna parte din luna decembrie. Asa cum ne spun si cei de la Agerpres in acest articol despre anvelope vara, nu exista ceva clar in legislatie care  sa reglementeze perioada in care pot fi utilizate acestea ci doar ca este obligatorie echiparea anvelopelor de iarna atunci cand asfaltul este acoperit de zapada sau gheata.

Pe scurt…

Exista cateva diferente notabile intre anvelopele de vara si cele de iarna, precum grosimea lor, duritate lor, numarul de lame de pe cauciuc si marimea acestora. Astfel, cauciucurile de vara au mai putine lame si de dimenisiuni mai mici, sunt realizate din cauciuc mai dur si mai gros si sunt realizate pentru a putea rula pe suprafete uscate sau umede, dar nu acoperite de zapada sau gheata. Pentru cei care au incercat asta, si sunt sigura ca marea majoritate a soferilor a facut-o, este mai greu de controlat o masina cu cauciucuri de iarna pe timp de vara si viceversa. Ba chiar din contra, iarna, pe gheata este total exclus sa utilizam anvelope de vara, in unele situatii chiar si cele de iarna fiind in dificultate de a mentine masina stabila.

Asa cum rolul anvelopelor de iarna este de a rezista la temperaturi foarte scazute, rolul celor de vara este de a rezista la temperaturi foarte ridicate. Am observat in multe cazuri, in ceea ce priveste anvelopele de slaba calitate ca acestea crapa destul de repede, fie ele supuse la temperaturi scazute sau mari. De accea este important sa ne alegem produse de cea mai buna calitate, chiar daca pretul acestora este mai mare. Cu atat mai mult cu cat pretul anvelopelor de vara este ceva mai mic decat al celor de iarna, fapt care se datoreaza materialelor utilizate in compozitie si procedurilor de realizare.

Anvelopele de calitate superioara ofera si o experienta mai buna la volan. Acestea ofera masinii o aderenta mai buna pe asfalt si astfel o manevrabilitate mai buna chiar si la viteze mai mari. Un set de anvelope de slaba calitate pot face ca masina sa derapeze chiar si atunci cand strada nu este umeda sau ne ofera impresia ca masina vireaza singura atunci cand afara bate foarte tare vantul.

In concluzie, este foarte importanta alegerea anvelopelor de vara de la un brand bun si de la un furnizor de incredere pentru a ne putea bucura la maxim de placerea condusului si pentru o siguranta sporita in trafic.

Redactat de Alexandra Trusca.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2018-2022

Tutorialusor.ro