Invata sa fii simplu

Tips&Tricks despre cum sa economisesti energie cu acumulatori solari

tutorial 736

In zilele noastre economia joaca un rol extrem de important. A sti sa economisesti poate fi considerat o virtute, mai ales in conditiile in care traiul de viata este extrem de costisitor. Insa oricine poate face economie fara prea mult efort in zilele noastre iar avantajele se pot resimti relativ in timpi scurti inca de la primii pasi. Cand economisesti energie reduci implicit costurile asociate facturii la energie electrica si termica, fara a-ti strica deloc confortul, ci dimpotriva, sa ti-l imbunatatesti si sa ai parte de mai multa liniste sufleteasca.

Dar pentru ca nu toata lumea stie cum poate face simplu si rapid, fara mare efort economie la energie, mi-am propus sa-ti vin astazi cu un ghid de ajutor pentru a invata si tu cum sa economisesti si sa te bucuri de aceste beneficii. Cum sa economisesti energie Primul pas pe care il poti face pentru a economisi energie e sa renunti la electronicele si electrocasnicele care au un consum ridicat de energie.

In speta, genul acesta de articole sunt cele mai vechi, care cu siguranta te-ai gandit cel putin o data sa le schimb, din cauza ingreunarii functionarii acestora survenite de-a lungul timpului. Acum ai un nou motiv pentru a le schimba, si unul dintre ele este faptul ca-ti poti cumpara noi electronice si electrocasnice care au o eficienta energetica mai mare si un consum mai redus de energie.

Daca ai in prim plan achizitia unei case, poti opta pentru o casa cu un consum redus de energie, cat si una care nu polueaza mediul inconjurator la fel de tare. Astfel poti opta pentru o casa activa, realizata special din materiale prietenoase cu mediul inconjurator si care in acelasi timp iti ofera un confort pe larg, fara costuri usturatoare la energie.

Energie poti economisi prin orice, chiar si prin automobil sau accesoriile dedicate acestuia. Poti utiliza acumulatori solari in locul celor clasici, la fel cum iti poti schimba masina cu una hibrida sau electrica. Desigur, o astfel de schimbare vine cu costuri ridicate, insa cu la fel de multe avantaje.

Primul il primesti la achizitie, mai ales daca locuiesti in Bucuresti unde, in prezent, exista un program special pentru cei care vor sa ofere spre carcasare masini uzate cu un grad extrem de ridicat de poluare. Prin intermediul acestui program special, fiecare participant va primi vouchere in valoare aproimativa de 9000 lei, pe care le poate utiliza la achiztia de noi autovehicule moderne si non-poluante, fie pentru achizitia de electronice, electrocasnice, piese de mobilier, etc. Daca nu ti-ai propus absolut deloc sa faci schimbari atat de mari, poti incepe sa economisesti energie chiar si din prisma actuala.

De exemplu, evita sa lasi apa pornita atunci cand nu ai nevoie, cum ar fi momentele in care te speli pe dinti sau atunci cand speli vasele. Mai mult, iti poti pune cantitatea necesara in anumite vase si sa revii cu o alta “portie” la finalul procesului, de exemplu la clatire.

Astfel economisesti un consum ridicat de apa si/sau asociat cu consumul de energie datorita sistemului de incalzire pe care il folosesti. O alta modalitate practica de a economisi energie este leegata de temperatura caminului tau. Daca vrei sa-ti fie mai cald iarna si mai racoare vara primul lucru pe care ar trebui sa-l faci este acela de a-ti izola casa.

Poti amana acest lucru oricat de mult doresti, insa este un fapt inevitabil datorita fisurilor si apasarilor factorilor mediului extern care, in timp, actioneaza negresit asupra constructiei cladirilor. In cele din urma, iarna de exemplu, poti selecta la centrala o temperatura optima de circa 20-21 de grade Celsius, urmand ca in cazul in care iti este frig sa mai adaugi o haina in plus pe tine.

De asemenea, vara, evita sa stai cu luminile aprinse daca nu ai nevoie de ele, cu atat mai mult in serile racoroase cand tii geamurile/plasa deschisa. Un mic consum va fi redus si el, dar eviti astfel si patrunderea insectelor in locuinta. De asemenea poti sa-ti inlocuiesti calculatorul cu un laptop, care s-a dovedit practic ca are un consum mai mic. In cazul in care din nou, nu-ti permiti un astfel de compromis, atunci poti reduce timpul petrecut in fata calculatorului cu diferite activitati in aer liber.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2018-2022

Tutorialusor.ro