Invata sa fii simplu

Statii de incarcare pentru masini electrice – solutii moderne pentru masinile viitorului

energie electrica istoric masina 478

Datorita impactului din ce in ce mai negativ pe care il au masinile clasice asupra mediului inconjurator, oamenii au incercat de-a lungul anilor sa gaseasca  numeroase solutii prin care sa poata pastra aceeasi eficienta in transport, cu un impact negativ cat mai mic, asta insemnand inlocuirea combustibililor fosili cu alte surse de energie care sa poata alimenta masinile, ducand astfel la aparitia masinilor electrice.

De la primele modele aparute si pana in prezent, aceste masini electrice au fost in mod constant imbunatatite, aparand anumite brand-uri care se ocupa strict cu realizarea de masini electrice, precum Tesla, precum si brand-uri care au adoptat acest trand si au creat, pe langa modelele clasice, pe benzina sau motorina, si modele 100% electrice sau hibride. Cu toate acestea, au fost intampinate probleme in special in eficienta oferite de motoatele electrice, care nici in prezent nu poate rivaliza cu a celor  pe benzina si motorina dar mai ales a autonomiei bateriilor utilizate de masinile electrice.

O alta problema cu care se confrunta si in prezent cele mai multe tari este numarul inca scazut al statiilor de incarcare pentru masinile electrice. Chiar daca un model de ultima generatie ajunge sa aiba o autonomie destul de buna, lipsa unei zone de incarcare rapide va face ca masina sa nu poata fi utilizata de exemplu pentru drumuri lungi. Cu toate acestea, sa nu credeti ca nu exista solutii salvatoare, care sa ne ajute sa alimentam aceste masini si astfel, sa le putem utiliza pentru perioade mult mai indelungate, la capacitate maxima. Acestea sunt aduse de statiile de incarcare electrice personale, casnice am putea spune. Acestea reprezinta in principiu dispozitive prin intermediul carora o masina electrica poate fi incarcata in conditii normale, direct de la o priza de curent.

Numeroase modele de statii de incarcare electrice sunt disponibile in magazinul  eOrion, la preturi destul de accesibile luand in considerare pretul unui automobil electric bun. Desigur, pentru cei ce nu detin sau nu cunosc cu adevarat ce inseamna sa detii o astfel de masina, un pret de aproximativ 6000 de lei ar parea mare insa in timp economiile si beneficiile vor fi fara indoiala vizibile. Facturile la energie electrica vor fi mai mari insa vom alimina necesitatea de a incarca de la o statie electrica publica. De asemenea, nici  nu vom mai pierde timp in a astepta la cozi sau sa ne deplasam distante mari pana la o astfel de statie daca nu locuim intr-un oras mare, unde sunt mai comune.

Prin intermediul filtrelor disponibile pe site, toti clientii isi pot alege o statie de incarcare potrivita pentru masina lor astfel incat sa obtina o incarcare rapida si eficienta. Datorita dimensiunilor si greutatii reduse, acestea pot fi de asemenea transportate cu usurinta pentru a fi utilizate oricand si oriunde. O buna alegere ar putea fi o statie modele I-CON Wallbox de la Gewiss, cu o putere de 22kW si conector T2 cu cablu, ce are un pret de 7650 de lei.

Statiile de incarcare electrice sunt utilizate nu numai de persoane fizice, in confortul propriei locuinte dar si de catre diverse companii si firme, care le pun la dispozitia angajatilor ce detin masini electrice. Sunt la fel de eficiente indiferent de sursa de curent de la care sunt alimentate, acestea depasind valoarea maxima ce este impusa unui anumit loc de consum dar fara a afecta insa reteaua de curent si fara a crea probleme cu furnizorii de energie electrica, deci practic, legal si sigur. Cu toate acestea, pentru a putea incarca rapid o masina, consumul altor consumatori va fi redus desi este indicat, in special in cadrul unei locuinte, ca in timpul in care masina este incarcata, sa se limiteze pe cat posibil utilizarea altor aparate. O perioada foarte buna pentru a realiza o incarcare este peste noapte, cand fara indoiala ca multi consumatori nu vor mai fi functionali si astfel, nu vor mai fi afectati.

Desi de la priza si pana la masina, cantitatea de curent creste semnificativ, nu vor exista riscuri care sa puna in pericol siguranta oamenilor, a masinii, a instalatiei electrice a locuintei sau a locatiei din care se ia curent sau a anumitor echipamente electrice, statiile de incarcare de calitate fiind dotate cu numerosi senzori si sisteme de siguranta precum cele de protectie impotriva scurgerilor de curent continuu. Unele statii sunt dotate cu selectoare, manuale sau automate, ale puterii de incarcare. Prin selectarea unui nivel potrivit se asigura si functionarea buna a altor echipamente intr-o locuinta, in schimbul incarcarii complete intr-un timp ceva mai indelungat dar care poate fi mai preferabil daca nu este nevoie sa plecam in curand cu masina la drum.

Exista desigur si consumatori mari intr-o locuinta, precum un frigider. Nu este indicat ca si alimantarea statiei sa se faca din aceeasi sursa, pentru a evita aparitia anumitor probleme, chiar si cu sistemele de siguranta incluse ale acesteia ci mai degraba alimentarea de la un alt circuit. Cei de la eOrion recomanda consultarea unui specialist si verificarea in prealabil a retelei electrice atunci cand ne decidem sa ne achizitionam o astfel de statie de incarcare electrica.

Timpul maxim de incarcare al unei masini, utilizand un incarcator de nivel 2 ar fi de 6 ore, destul de scazut si bun, mai ales atunci cand nu suntem in graba. O astfel de achizitie elimina multe situatii neplacute si ofera in acelasi timp si economii financiare si mai ales de timp, pe care il putem utiliza astfel pentru a desfasura alte activitati.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2018-2022

Tutorialusor.ro