Invata sa fii simplu

Refoloseste vechile corpuri de iluminat tunandu-le cu benzi led

banda led benzi leduri led recomandare 740
led

Avem cel putin una in casa noastra si de fiecare data ne face numai probleme, fie ca este iarna si datorita temperaturii de afara dureaza o vesnicie pana se aprinde, licarind ca o instalatie pentru pomul de Craciun, sau fie ca produce incontinuu acel bazait insuportabil produs de droser. Asadar am decis ca ar fi timpul sa ii fac un mic upgrade: sa inlocuiesc lampile fluorescente existente cu benzi led de calitate superioara si eficiente energetic. Eu o sa folosesc o banda led tip 2835, adica fiecare smd din componenta sa are o dimensiune de 2.8×3.5 mm, cu eficienta luminoasa ridicata, ce are un numar de 64 LED-uri/m, temperatura de culoare alb neutru, alimentare la 24V DC, pentru medii umede si exterior (IP66) cu invelis de silicon anti UV, tehnologie de acoperire nano. Voi puteti sa folositi orice banda de care dispuneti sa considerati ca se potriveste mai bine.

Prin aceasta modificare ma astept ca eficienta energetica a lampii sa creasca cu cel putin 40%, asadar pe langa faptul ca voi avea o lumina de calitate care sa nu ma obosesca, voi plati mai putin factura de energie electrica.

Iata ce voi face pe scurt: voi elimina sistemul de prindere al tuburilor fluorescente si instalatia electrica aferenta si voi lipi pe interior banda de leduri pe care o voi alimenta de la o sursa de 24V curent continuu speciala pentru benzile cu leduri.

Zis si facut: am demontat vechea instalatie electrica, din care am reciclat cateva bucati de conductor.

Am decis ca am nevoie si de un senzor de miscare slim, infrarosu, protectie IP20, cu un unghi de detectie 360 de grade, care sa aprinda lampa doar atunci cand este cineva in preajma, astfel economisesc si mai mult la factura de energie electrica si totodata banda de led va avea o durata de viata mai lunga. Am ales acest model de la magazinul online Eorion.ro.

Tips: In imaginea de mai jos aveti trei tipuri diferite de benzi: 3528/5050/5630.

Asa cum v-am spus eu o sa le folosesc banda 2835. Am taiat o portiune de circa 80 de cm si am lipit-o pe suportul din tabla cu ajutorul benzii 3M de pe partea opusa a benzii.

Am pus cate doua benzi de leduri, pe care le-am legat in paralel. La un capat am lipit doua conductoare (+ si -) iar la celalalt capat am facut legatura in pararel pentru cele doua benzi. Atentie: conexiunile electrice trebuie realizate de sau in prezenta unei persoane calificate care stie ce inseamna curentul electric, orice greseala in acest moment poate duce inevitabil la un incendiu sau chiar electrocutarea unei persoane.

Mai jos se poate vedea legatura electrica dintre cele doua benzi. Aveti grija sa respectati polaritatea (+ la + si – la -) si codul culorilor pentru conductoare – rosu pe + si negru pe -.

Am testat in final conexiunile si totul merge perfect, acum este timpul s amontez la loc corpul de iluminat si sa ma bucur de lumina acestuia.


Daca doriti puteti sa inlocuiti suportul de la lampa fluorescenta cu un profil banda led construit din aluminiu extrudat si anodizat, cu montaj aparent, pentru instalarea si racirea benzilor flexibile cu LED-uri, lungime 2 metri, pentru
sustinerea si protejarea benzii de leduri atunci cand aveti un spatiu mai ingust la dispozitie.

Mi-am comandat produsele de la magazinul online al celor de la Eorion.ro. Iata datele de contact:

Orion & GDS Electric SRL

430013 Baia Mare, Bd. Bucuresti 108

tel: 0262 218357, 0262 277896, 0744 626201

fax: 0262 218357, 0262 277896

Acesta este proiectul meu pe care il recomand pentru momentele cand aveti putin timp liber.

Daca v-a placut va rog sa imi spuneti in sectiunea de comentarii parerea vostra depre aceasta idee.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2018-2022

Tutorialusor.ro