Invata sa fii simplu

Mini-brutaria – O afacere care merită

afacere bani brutarie idee afacere paine 16109
“Pâinea noastră cea de toate zilele”, este nelipsită de pe masa românilor,care mănâncă cu 30 la sută mai multă pâine decât media europeana – 10 kilograme de produse de panificaţie pe lună. Spre comparaţie, bulgarii mănâncă doar 8 kilograme de pâine pe luna, iar nemţii – 7 kilograme.

 
Când vine vorba de piaţa produselor de panificaţie, trebuie precizăm că aceasta este saturată cu produse provenite de la producători care comercializează cantităţi industriale. Concurenţa este destul de acerbă, mai ales pe gama standard de pâine neagră şi albă. Cu toate acestea,  o mini-brutărie este în măsură să ofere clienţilor avantaje incontestabile – mobilitate şi o varietate de produse mici de morărit, realizate de cele mai multe ori după reţete tradiţionale: pâine, franzele, biscuiti, etc. Prospeţimea, securitatea aprovizionării, gustul pâinii de casă – sunt motivele pentru care o astfel de brutărie poate seduce orice magazin care doreşte să ofere clienţilor produse de calitate şi uneori unicat. O mini-brutărie aduce un profit de 40-50%.
 
Investiţia presupune în primul rând alegerea unei locaţii foarte inspirate, având în vedere şi faptul puteţi vinde produsele direct din locaţia acesteia, aşadar o locaţie centrală este ideală, dar trebuie să ţineţi cont că preţul unei astfel de locaţii nu este mic.
Pentru deschiderea unei brutării aveţi nevoie de o mulţime de avize şi autorizaţii, având în vedere că produsele trebuie să respecte anumite standarde de calitate. Iată pe scurt despre ce este vorba:
          Că să începeţi afacerea este nevoie de o formă juridică: PFA sau II dacă aveţi diplomă în domeniul panificatiei sau SRL, dacă nu aveţi. Apoi, celelelalte avize necesare oricărei firme, de la mediu, pompieri şi protecţia muncii.
 
          Un aviz important este cel al Direcţiei de Sănătate Publică, astfel încât trebuie să vedeţi în prealabil dacă puteţi îndeplini condiţiile cerute pentru avizare în privinţa amenajării spaţiului.
          Licenţa de producţie o puteţi obţine de la ANSVSA cu specificarea fluxului de producţie, a echipamentelor utilizate, materiile prime etc.
          Un alt pas este obţinerea de la primărie a autorizării spaţiului comercial.
 
          Dotarea unei astfel de brutărie va poate costa cel puţin 5000 de euro (cuptor, malaxor, alte echipamente), la care se adaugă, amenajarea şi chiria spaţiului (care aşa cum am menţionat, poate fi destul de mare), achiziţionarea materiei prime,etc.

1 Comments

  1. As dori sa îmi fac o mini brutărie pt la țară.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2018-2022

Tutorialusor.ro